ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
22-01-2012, ora 10:41

2.000 de manifestanti in a noua zi de proteste. Vrem guvern de tehnocrati, nu guvern de hoti ratati!

Articol de Oana Barbosu

Doua mii de oameni au protestat, sambata, in mai multe orase din tara, pentru a noua zi consecutiv, acestia cerand demisia presedintelui Traian Basescu si a Guvernului. Potrivit purtatorului de cuvant al Ministerului Administratiei si Internelor (MAI), Marius Militaru, nu s-au inregistrat incidente in timpulmanifestatiilor, relateaza Mediafax.

1.000 de oameni au protestat la Craiova

Aproximativ o mie de persoane s-au adunat, sambata, in jurul orei 15.00, pe esplanada Clubului Electroputere din municipiul Craiova, apoi au plecat intr-un mars, oprindu-se pentru cateva minute in fata unei biserici, unde au rostit rugaciunea "Tatal Nostru". Marsul, pe parcursul caruia circulatia rutiera a fost blocata, s-a incheiat in Piata Prefecturii, unde manifestantii au fost asteptati de alte cateva zeci de persoane.

Protestatarii au avut fluiere si au scandat "Nu stati la balcoane ca muriti de foame", "Veniti cu noi", "Anticipate", "Nu va fie frica ca Basescu pica", "Piticu' si Chioru' au saracit poporul". De asemenea, au avut pancarte cu mesajele: "Patria este norodul, iara nu tagma jefuitorilor". "Noi cu mandria, voi cu hotia", "Jos Basescu".

Nou protest la Cluj-Napoca, unde manifestantii isi pot scrie nemultumirile pe un panou

Peste 200 de persoane au protestat, sambata dupa-amiaza, in Piata Unirii din Cluj-Napoca, fata de seful statului si Guvern, fiind adus un panou pe care doritorii isi pot scrie nemultumirile.

Manifestantii au scandat, timp de peste doua ore, in Piata Unirii, "Haideti pentru viitor, nu stati la televizor", "Vrem guvern de tehnocrati, nu guvern de hoti ratati", "UDMR, nu fura padurile", "Vrem cianura pentru dictatura", dupa care au pornit in mars pe Bulevardul Eroilor, trecand pe la Prefectura, Primarie, Casa de Cultura a Stundentilor.

Peste 200 de oameni protesteaza in patru orase din Hunedoara

Peste 200 de oameni au protestat, sambata seara, la Deva, Hunedoara, Orastie si Brad, cu steaguri si pancarte cu mesaje precum "Jos Basescu", "Jos coruptia din Politie si Justitie".

La Deva, peste 100 de persoane s-au adunat, sambata dupa-amiaza, in fata statuii lui Decebal din Piata Victoriei, cu steaguri si pancarte inscriptionate cu mesaje precum "Jos Basescu", "Jos coruptia din Politie si Justitie".

"Protestul nu este autorizat, dar protestatarii se manifesta pasnic, asa ca nu este nevoie de interventia jandarmilor", a declarat purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean de Jandarmi (IJJ) Hunedoara, locotenentul Nicolae Raducu.

Deva: Protestatar ridicat de jandarmi pentru ca avea un topor

Un barbat in varsta de 57 de ani, din Hunedoara, care participa la mitingul care are loc, sambata seara, la Deva, a fost ridicat de jandarmi dupa ce un alt protestatar a anuntat ca l-a vazut agitand un topor in multime.

Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului Judetean de Jandarmi Hunedoara, locotenentul Nicolae Raducu, un protestatar prezent la mitingul care are loc in Piata Victoriei din Deva a anuntat o patrula a Politiei Locale ca un alt protestatar agita un topor in multime.

Barbatul suspect are 57 de ani, este din Hunedoara si nu a putut explica de ce avea toporul la el. El risca de la trei luni la patru ani de inchisoare pentru port ilegal de arma alba in timpul unei manifestatii publice.

Targu Mures: Aproximativ 200 de persoane au iesit in strada

Manifestatia de sambata de la Targu Mures, neautorizata, dar care a decurs fara incidente, s-a incheiat dupa doua ore in care aproximativ 200 de protestatari, intre care lideri sindicali si revolutionari, au strigat "Jos Basescu", "Demisia", "Tradatorii", "Vrem locuri de munca" si "Strigati cu totii, cu mic cu mare, ca Romania nu e de vanzare".

Initial, acestia au dorit sa mearga sa scandeze si la sediul UDMR, dar s-au razgandit cand au constatat ca in randurile lor se regasesc mai multi membri ai miscarii Noua Dreapta.

Aproximativ 300 de persoane au protestat si la Focsani

Aproximativ 300 de persoane au participat, sambata seara, la un miting de protest in Piata Unirii din Focsani, in pofida ninsorii si a temperaturilor scazute, manifestantii mergand si in fata sediului PDL, unde au scandat lozinci antiprezidentiale.

Oamenii au scandat lozinci antiguvernamentale si antiprezidentiale, precum "Basescu nu uita tara nu este a ta", "Iesi afara javra ordinara", "Jos dictatura Basescu - Boc", "Jos dictatura", "Suntem o suta de mii, ne-a numarat Roberta Anastase".

Foto: jurnalul.ro

     
Tag-uri: protest, anti-Basescu
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii