ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
13-03-2014, ora 10:53

120.000 kg de deseuri electrice colectate in primele 3 luni ale editiei 2013-2014

Articol de Madalina Irimia

Cei peste 20.000 de prescolari, elevi si profesori inscrisi in editia curenta a programului national de educatie de mediu Patrula de Reciclare au contribuit la colectarea a peste 120.000 kg de deseuri de echipamente electrice si electronice (DEEE), in intervalul decembrie 2013 - 1 martie 2014.

Agentii si profesorii coordonatori ai Patrulelor de Reciclare din toata tara au mobilizat colegii, vecinii si organizatiile locale sa trimita la reciclare 120 de tone de aparate electrice defecte, baterii si becuri uzate, prin sute de activitati organizate in scoala, campanii, evenimente stradale si proiecte creative. Pana in prezent, asadar, de la prima editie a programului din 2011, Patrula de Reciclare a contribuit la colectarea a 420.000 kg de deseuri de echipamente electrice si electronice.

”Colectam, reciclam, pe oameni sa-i ajutam, de poluare sa-i scapam” (Liceul Tehnologic Alexandru Vlahuta, Podu Turcului, Bacau), ”Vrei, doar, un oras curat? Hai cu noi la colectat!” (Scoala gimnaziala nr. 32, Bucuresti), ”Am putea ca, impreuna, sa facem lumea mai buna!” (Scoala I.G. Duca, Tiganesti, judetul Teleorman), sunt doar cateva din sloganurile cu care Patrulele si-au mobilizat comunitatile pentru cauza lor ecologica.

Vrem sa aratam tuturor ca ne pasa de lumea in care traim si ca sta in puterea noastra sa protejam natura.” spune Lucretia Presecan, profesorul coordonator al Patrulei de la Scoala gimnaziala Baisoara, judetul Cluj.

Colectarea DEEE ar trebui sa devina un gest la fel de normal ca spalatul pe dinti. Nimeni nu asteapta o recompensa pentru ca s-a spalat pe dinti. Sunt activitati normale generate de respectul pentru cei din jur, de dorinta de a fi frumosi si sanatosi. Acelasi lucru trebuie sa-l realizam si cu mediul in care traim” considera Camelia Tanculescu, profesorul coordonator al Patrulei de Reciclare de la Colegiul Tehnic ”Ion Borcea”, din Buhusi, judetul Bacau.

Patrulele acestei editii si-au propus un obiectiv ambitios: sa convinga fiecare cetatean al Romaniei sa colecteze macar 50 de grame de astfel de deseuri. Judetele care vor reusi sa colecteze aceasta cantitate pentru Patrula locala vor castiga un premiu national! Succesul copiilor si sansele Patrulelor la un premiu national depind asadar de solidaritatea comunitatilor lor si de modul in care acestea se vor mobiliza sa ii sustina. Fiecare cetatean, dar mai ales firmele si institutiile pot deveni Suporteri ai Patrulei de Reciclare.

Foto: responsabilitatesociala.ro

     
Tag-uri: deseuri, reciclare, scoli
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii