A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727675543.4589.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

12 milioane de hectare de teren agricol se transforma anual in desert
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

ECONOMIC
25-12-2012, ora 07:18

12 milioane de hectare de teren agricol se transforma anual in desert

Articol de Cristian Amariei

Activitatile umane fac ca 12 milioane de hectare de teren se transforma anual in desert, ceea ce inseamna ca planeta Pamant pierde anual 1% dintre terenurile fertile, iar asta se intampla din 1980.

Secretarul executiv al Conventiei ONU pentru combaterea desertificarii (UNCCD), Luc Gnacadj, s-a folosit de aceste date si a subliniat ca degradarea terenurilor este cea mai mare provocare a mediului in era noastra si principala amenintare la adresa bunastarii la nivel mondial, arata RPP Noticias.

El a adaugat ca "desertificarea" este cauza principala a faptului ca peste un miliard de persoane traiesc in saracie.

"Tarile dezvoltate au crezut in mod traditional ca desertificarea este ceva ce se intampla in zone indepartate si ca lupta impotriva ei nu le va aduce niciun beneficiu, asa ca ani la rand au refuzat sa dezvolte mecanisme de finantare pentru a o opri", a declarat Luc Gnacadj.

El a continuat prin a spune ca tot "desertificarea" este cauza migratiei in masa din tarile sarace si ca solutia nu este "ridicarea unor ziduri in jurul Europei pentru a impiedica imigrantii din Africa sa vina aici, ci oferirea unui ajutor pentru solutionarea probelemelor lor".

Sursa: ziare.com

Foto: capital.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii