STIRILE CELE MAI...
IA'SI - Un banc pe zi
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi
Acum: 3 °C
Astazi:
Max: 6 °C
Min: 1 °C
Maine:
Max: 6 °C
Min: -2 °C
STIRI NATIONALE & EXTERNE
SOCIAL
28-05-2015, ora 12:37
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
12 alimente cu proprietati antiinflamatorii
Articol de Cristian Amariei Inflamatia este o functie importanta a sistemului imunitar. Insa atunci cand este scapata de sub control poate cauza probleme serioase. Inflamatia este legata de afectiuni grave precum Alzheimer, artrita, cancer, diabet, boli de inima, semne ale imbatranirii.
Vestea buna este ca o multime de alimente au proprietati antiinflamatorii. Antioxidantii din ele protejeaza celulele de radicalii liberi si impiedica o supra inflamare in corp.
Iata, prin urmare, 12 alimente cu proprietati antiinflamatorii.
Sfecla rosie
Este un aliment care are in componenta antioxidanti cu puternice proprietati antiinflamatori. Sfecla iti poate ridica nivelul energetic si scadea tensiunea arteriala. S-a demonstrat ca 500 ml suc de sfecla poate reduce tensiunea arteriala cu 10.4/8 mm. Sfecla este bogata in nitrati – ceea ce inseamna ca imbunatateste performanta sportive cu 1-3%.
Afine
Mai multe studii pe animale au demonstrat ca afinele pot reduce inflamatiile. In plus, aceste fructe sunt bune si pentru creier. Alegeti produsele eco de vreme ce pesticidele de pe afine sunt greu de indepartat din cauza marimi fructelor.
Broccoli
Broccoli este plin de antioxidanti care ajuta organismul la detoxifiere. In plus, broccoli este o sursa bogata de chempferol si isotiocianati, ambii fitonutrienti antiinflamatori. Cercetarile au demonstrat abilitatea chempferolului de a reduce impactul substantelor alergice asupra corpului. De asemenea, broccoli contine si cantitati importante de omega 3, care este cunoscut drept antiinflamator.
Ulei de in
Are un rapot echilibrat de acizi grasi omega 3 si omega 6. Acizii omega 3 reduc inflamatia. Cercetarile au aratat ca polifenolii pot incetini cresterea celulelor cancerigene de la prostata. De asemenea, s-a descoperit ca un un rol important in cresterea sanselor de supravietuire in cazul cancerului la san.
Ceaiul verde
Contine multe flavonoide antiinflamatorii. Proprietatile antioxidante ale ceaiului verde sunt atat de puternice incat reduc cu pana la 22% riscul dezvoltarii cancerului la san, cu 48% riscul de cancer la prostata si cu 57% riscul de cancer colorectal.
Continuarea pe sfatulparintilor.ro
Reduceri & Promotii
Vezi Reduceri & PromotiiNewsletter
Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri zilnic via email