A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719832936.0104.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

11 trucuri pentru a naviga mai bine cu Chrome
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
14-08-2013, ora 13:09

11 trucuri pentru a naviga mai bine cu Chrome

Articol de Cristian Amariei

Desi este un browser foarte bun (nu ne hazardam sa spunem pe ce pozitie este intr-un top al browserelor, pentru ca preferintele utilizatorilor difera), functionalitatea Google Chrome (ca si cea a altor browsere, de altfel) poate fi imbunatatita cu ajutorul extensiilor sau a functiilor interne.

Extensiile sunt functii suplimentare, care pot fi adaugate cu usurinta in Google Chrome. Iata, in continuare, 11 modalitati de a imbunatati experienta lucrului in Chrome, unele dintre ele avand la baza extensii, altele fiind pur si simplu functii interne.

1. Vizualizeaza rapid imaginile folosind Hover Zoom

2. Afla rapid definitia unui cuvant necunoscut cu ajutorul Google Dictionary

3. Pin Tab: afiseaza permanent si grupeaza cele mai folosite taburi cu ajutorul acestei functii. Le vei avea in permanenta la indemana si vei face economie de spatiu. Operatiunea se face foarte simplu, click-dreapta pe tabul pe care doresti sa-l ai in permanenta la indemana si apoi click pe Pin Tab. Tabul va fi mutat in stanga, dimensiunea lui va fi redusa iar butonul de Close tab va fi eliminat, pentru a nu putea fi inchis din greseala.

4. Seteaza-ti o alarma direct in browser. Foloseste pentru aceasta extensia Omnibox Timer. Setarea alarmei se face scriind tm in bara de adrese, un tab sau un spatiu, timpul dupa care se va activa alarma si o descriere sugestiva. La momentul stabilit, pe ecran iti va aparea o notificare cu mesajul respectiv.

5. Foloseste Incognito Mode pentru a nu lasa nicio urma a navigarii pe site-urile "sensibile". Folosirea este foarte simpla: dai click pe butonul Customise and control Google Chrome si apoi pe New incognito window sau folosesti combinatia de taste Ctrl+Shift+N.

6. Pe un PC (nu si pe Mac), poti imbunatati corectarea cuvintelor bifand o casuta suplimentara. Singura chestie pe care trebuie sa o stii este ca Google va colecta mai multe informatii despre tine si calculatorul tau decat in mod normal.

7. Daca ai site-uri preferate, poti seta cu usurinta o casuta de cautare "dedicata". Doar dai un click dreapta in Search Box-ul site-ului respectiv si apoi pe Add As Search Engine.

8. Ti se pare prea lung un articol si nu ai rabdare sa-l citesti? Extensia TLDR este exact ceea ce iti trebuie. Aceasta iti va afisa un rezumat al articolului, astfel ca iti vei da seama daca merita sa il citesti.

9. Ai inchis din greseala browserul? Nu este totul pierdut! Apesi Ctrl+Shift+T (PC) sau Command+Option+T (Mac) imediat dupa ce ai repornit Chrome-ul si, voila, toate taburile deschise in sesiunea anterioara sunt restaurate!

10. Daca ai nevoie de calcule simple, nu este nevoie sa deschizi Calculatorul sistemului de operare. Poti avea rezultatul chiar in browser, scriind "ecuatia" in bara de adrese.

11. Te-a prins noaptea sau ai o treaba urgenta? Poti salva instant toate taburile deschise intr-un folder din Bookmarks, pentru a le folosi mai tarziu, tastand Ctrl+Shift+D (PC) sau Command+Option+D )Mac).

Sursa: apropo.ro

Foto: googleappsforedu.com

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii