ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
03-07-2013, ora 05:29

100 de ani de concursuri ale pompierilor voluntari din Romania

Articol de Madalina Irimia

In zilele de 4 si 5 iulie, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Mihail Grigore Sturdza” al judetului Iasi, cu sprijinul Consiliului Judetean Iasi si al Primariei Municipiului Iasi, organizeaza etapa interjudeteana a concursurilor Serviciilor Voluntare si Private pentru Situatii de Urgenta, la care vor participa campionii judetelor: Iasi, Suceava, Bacau, Vaslui, Botosani si Vrancea.

Competitiile se vor desfasura intr-o atmosfera de sarbatoare intrucat, in acest an, pompierii voluntari din Romania marcheaza 100 de ani de participare la aceste concursuri.

Membrii serviciilor voluntare si private vor arata, pe parcursul a trei probe practice - “Pista cu obstacole pe 100 m”, „Stafeta 4 x 100 m”, „Dispozitivul de interventie”, ca au deprinderile necesare interventiilor in situatii de urgenta.

Iesenii sunt invitati, in zilele de 4 si 5 iulie (joi si vineri), incepand cu orele 09.00, pe Stadionul “Emil Alexandrescu”, pentru a-i sustine pe reprezentantii judetului Iasi: Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta al comunei Lespezi si respectiv Serviciul Privat pentru Situatii de Urgenta al S.C. Geo-Sting S.R.L.

Amintim rezultatele deosebite obtinute anul trecut de catre Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta al comunei Lespezi, clasat pe locul al-II-lea la etapa nationala a acestui concurs. Reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Mihail Grigore Sturdza” al judetului Iasi ureaza mult succes echipajelor participante si asteapta cu interes ca cei mai buni sa castige, pentru a asigura o reprezentare demna a regiunii Moldovei la etapa nationala a acestor concursuri”, a precizat conducerea ISU Iasi.

Serviciile Voluntare pentru Situatii de Urgenta se constituie in comune, orase si municipii, in subordinea consiliilor locale, ca structuri specializate, organizate cu personal angajat si /sau voluntar, in scopul apararii vietii, avutului public si / sau a celui privat impotriva incendiilor si a altor calamitati, in sectoarele de competenta stabilite cu avizul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta al judetului Iasi.

Serviciile Private pentru Situatii de Urgenta se constituie ca societati comerciale prestatoare de servicii ori in cadrul operatorilor economici si institutiilor publice, ca servicii proprii si isi desfasoara activitatea intr-un sector de competenta stabilit cu avizul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Judetean.

Foto: caon.ro

     
Tag-uri: concurs, pompieri, Iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii