A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719986480.6805.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

10.000 de tigarete de contrabanda descoperite la Santa Mare
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
19-08-2014, ora 13:46

10.000 de tigarete de contrabanda descoperite la Santa Mare

Articol de Ana-Maria Onofrei

Politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Romanesti au retinut trei persoane care incercau sa introduca ilegal in tara, peste raul Prut, un colet care continea 10.000 tigarete de contrabanda.

In data de 18 august, pentru valorificarea unor informatii detinute, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Romanesti, judetul Botosani, au desfasurat o actiune specifica pe linia prevenirii si combaterii contrabandei cu produse accizabile.

Astfel, in jurul orei 11.00, o patrula a politiei de frontiera din cadrul sectorului a observat pe directia localitatii de frontiera Santa Mare, doua persoane care transportau un colet acoperit cu articole de imbracaminte. In apropiere a mai fost descoperita o persoana care nu-si justifica prezenta in zona.

„In urma cercetarilor efectuate si a declaratiilor persoanelor in cauza, s-a constatat ca cei doi barbati sunt Mihai O., de 26 ani si Alin D., de 32 ani, au trecut coletul peste raul Prut cu ajutorul unei franghii de nylon, iar al treilea cetatean care nu-si justifica prezenta, se numeste Alexandru B., de 20 ani si avea rolul de a le avertiza pe celelalte doua persoane implicate, prin intermediul telefonului mobil, cu privire la existenta politistilor de frontiera, pe un itinerar dinainte stabilit.”, a precizat comisar sef de politie Dan Chebac.

La inventarierea continutului coletului, s-a constatat ca acesta contine cantitatea de 10.000 de tigarete marca „Ritm Clasic”, cu timbru de acciza R. Moldova. Intreaga cantitate de tigari, in valoare de 4.545 lei, a fost ridicata in vederea continuarii cercetarilor.

Pe numele celor doi cetateni implicati in trecerea peste raul Prut si transportul tigarilor, politistii de frontiera au intocmit lucrare penala pentru savarsirea infractiunii de colectarea, detinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea si vanzarea bunurilor sau a marfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscand ca acestea provin din contrabanda sau sunt destinate savarsirii acesteia. Pentru cel de-al treilea cetatean s-a intocmit dosar penal pentru complicitate la infractiunea de colectare, detinere, producerea, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea si vanzarea bunurilor sau a marfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscand ca acestea provin din contrabanda sau sunt destinate savarsirii acesteia.

Foto: ziuanews.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii