A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719758090.7625.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

10 sfaturi sa-ti incarci bateriile cu energie pozitiva
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
21-07-2014, ora 08:06

10 sfaturi sa-ti incarci bateriile cu energie pozitiva

Articol de Madalina Irimia

Pe parcursul unei zile, intampinam multe obstacole care ne strica dispozitia si avem nevoie de multa energie pozitiva pentru a le depasi. Iar daca starea de bine este alterata, este si mai greu sa ne concentram la scopurile noastre sau sa mai savuram bucuriile vietii.

Cand avem energie pozitiva, ne simtim mai stabili, mai creativi, pasionati, increzatori, conectati la viata, expresivi si intuitivi. Devine, asadar, o necesitate, nu un moft, sa fim constienti ca nu ne putem realiza planurile de viata cu optimism si nu putem fi parinti relaxati si echilibrati daca nu ne propunem sa ne ridicam moralul.

Iata cateva metode pe care le putem aplica pentru a ne incarca cu energie pozitiva. Specialistii ne sfatuiesc sa le practicam zilnic si ne garanteaza ca vom obtine mai multe resurse pentru a ne indeplini planurile si a ne bucura de viata.

Fa miscare pentru a te incarca de energie pozitiva

Cand iti misti corpul, energia ta se amplifica si circula libera prin toata fiinta ta. Danseaza, fa exercitii, fa o plimbare pe jos, pe bicicleta, urca scarile, ridica greutati. Indiferent ce faci, pune-ti muschii la treaba. Miscarea curata sistemul limfatic si elibereaza endorfinele care dau senzatii placute in corp. Miscarea energizeaza. Cand oamenii sunt tristi sau deprimati, nu au tragere de inima spre miscare si prefera statul la televizor sau in pat. Incearca sa iesi din aceasta stare si vei simti din plin beneficiile.

Canta pentru a avea energie pozitiva

E foarte greu sa te simti trist sau deprimat atunci cand canti. Incearca sa canti chiar atunci cand nu iti arde de asa ceva. Canta dimineata, cand iti pregatesti copiii pentru gradinita sau pentru scoala sau cand te pregatesti pentru o noua zi de munca si vei vedea ca ziua ta se va imbunatati semnificativ. Iar copiii tai vor avea un model bun in fata ochilor.

Razi si vei avea energie pozitiva

Umorul genereaza intotdeauna buna dispozitie si energie pozitiva. Nu degeaba s-a spus ca rasul este cel mai bun medicament. Uita-te la o comedie, uita-te la un filmulet amuzant sau citeste o carte de bancuri. Rasul elibereaza endorfine in corp. Nu prea vezi oameni deprimati razand. Daca ar rade, in mod sigur ar reuti sa scape de depresie. Cand a fost ultima data cand ai ras din tot sufletul? Astfel incat sa te doara stomacul sau sa-ti dea lacrimile? Este un sentiment minunat de eliberare, care merita incercat mai des.

Fii recunoscator pentru a capta energie pozitiva

Cand suntem recunoscatori, ni se imbunatateste starea de spirit si de bine in cateva secunde. Recunostinta este printre cele mai inalte vibratii din univers. Indiferent de ce se intampla in viata ta, poti gasi ceva pentru care sa fii recunoscator. Scrie in fiecare dimineata sau in fiecare seara zece lucruri pentru care esti recunoscator. Cand devii constient de toate aceste binecuvantpri din viasa ta, atunci incepi sa functionezi mult mai bine si sa fii si tu o sursa de energie pozitiva pentru cei din jurul tau. Cand simti ca incepi sa te simti manios, trist, vinovat, plin de temeri, enumera binecuvantarile din viata ta. Vei vedea ca situatia nu e atat de rea pe cat pare.

Te incarci de energie cand iti scrii gandurile si sentimentele

Scrierea gandurilor, exprimarea in scris a trairilor este un exercitiu terapeutic. Poti folosi jurnalul si pentru a-ti inregistra binecuvantarile zilnice, dar si pentru a-ti exprima gandurile. Acest lucru te ajuta sa te simti cu mult mai bine macar si pentru faptul ca elimini sentimentele negative din tine, incredintandu-le hartiei.

Mediteaza si vei simti energia pozitiva

Meditatia ese o metoda excelenta de a ne reconecta cu mintea si spiritul. Este recomandat sa ne asezam intr-o pozitie confortabila, sa punem muzica relaxanta pe fundal, sa aprindem cateva lumanarele parfumate. Apoi sa ne concentram pe respiratie. Sa observam inspiratiile si expiratiile. Sa facem cateva expiratii adanci. E recomandat sa facem exercitii zilnice de meditatie, timp de 10 minute. Unora le place sa mediteze dimineata, imediat cum se trezesc, altii merg pe varianta meditatiei inainte de culcare. Meditatia poate fi facuta la birou, in timpul pauzei de pranz sau oricand in timpul zilei.

Scapa de energiile negative!

Fiecare dintre noi interactioneaza zilnic cu alte persoane si fiecare vine cu propria sa energie. Cu siguranta ai observat ca unii te umplu de energie, la fel cum altii te secatuiesc. Iti poti reface energia pozitiva astfel:

– respira adanc de zece ori si imagineaza-ti ca tot ce e negativ in tine dispare cu fiecare expiratie;

– fa o baie fierbinte; apa are puteri purificatoare, atat fizic cat si energetic;

– spune o rugaciune.

Fii generoasa si vei avea energie pozitiva

Nu trebuie sa faci gesturi eroice pentru a-i ajuta pe ceilalti. Poti da un telefon unor rude in varsta, poti cumpara cafea colegului de birou, poti face un compliment unui strain, poti dona haine vechi unui adapost de copii. Este usor sa faci aceste gesturi cand ai o stare emotionala buna, dar este si mai bine sa le faci cand te simti trist si deprimat. Fii o binecuvantare pentru viata cuiva si vei vedea o imbunatatire a nivelului energiei pozitive.

Pentru a avea energie pozitiva, invata sa ierti

Stii ca atunci cand iti mentii starea de furie sau de suparare pe cineva, energia din corpul tau scade foarte mult? Este ca si cum ai lua o greutate de cateva kilograme si ai purta-o dupa tine tot timpul. Cand alegi sa ierti, alegi sa renunti la acea greutate. Acest lucru te face sa ai sufletul mai usor, deci tu esti principalul beneficiar. Imagineaza-ti ca cineva iti da un cactus. Cat timp il tii in mana? Daca alegi sa-l tii mai mult timp, nu este vinovata persoana care ti l-a dat. Tu ti-ai provocat propria durere. Asa ca da drumul cactusului, leaga-ti ranile, ingrijeste-le si se vor vindeca.

Iubeste si vei avea energie pozitiva

Iubirea este cea mai inalta forma posibila de a genera in noi energie pozitiva. De aceea, este bine sa gasim moduri de a iubi. Trimite iubire altora. Inchide ochii si imagineaza-ti persoana careia vrei sa-i trimiti dragoste. Imagineaza-ti energia cum se misca din inima ta inspre a ei. Imagineaza-ti fluxul de iubire dintre voi. Exprima-ti dragostea fata de ceilalti. Stiu toti oamenii din viata ta pe care ii iubesti, ca ii iubesti? Cand le-ai spus ultima oara? Si cand le-ai aratat? Printr-o imbratisare, strangere de mana, un zambet? Imparte permanent in jur aceste lucruri, pentru ca ceilalti sa stie permanent ca ii iubesti. Nu astepta ca ceilalti sa-ti ofere dragoste. Hraneste-te singur ca sa ii poti hrani pe altii. Acorda-ti timp sa-ti echilibrezi energiile, pentru a avea capacitatea sa imparti dragostea ta cu ceilalti.

Sursa: sfatulparintilor.ro

Sursa foto: creationmeditation.com

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii