A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719832595.2359.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

10 septembrie - Ziua mondiala pentru prevenirea suicidului
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
10-09-2014, ora 12:12

10 septembrie - Ziua mondiala pentru prevenirea suicidului

Articol de Cristian Amariei
Ziua mondiala pentru prevenirea suicidului (World Suicide Prevention Day) este marcata la 10 septembrie, de catre Asociatia Internationala pentru Prevenirea Sinuciderii, Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) si alti parteneri, sustinand financiar actiuni pentru prevenirea comportamentului suicidar, furnizarea de tratamente adecvate si monitorizarea persoanelor care au incercat sa se sinucida.

Conform statisticilor OMS, o estimare la nivelul anului 2012 arata ca, la nivel planetar, aproape 800.000 de oameni mor din aceasta cauza in fiecare an, ceea ce echivaleaza cu o sinucidere la fiecare 40 de secunde. in timp ce o persoana reuseste finalizarea acestui proces, alte 20 incearca. Rata sinuciderilor a crescut in ultimii 50 de ani cu 60% in majoritatea tarilor.

In 2014, tema Zilei mondiale pentru prevenirea suicidului este data de mesajul "O lume unita pentru prevenirea suicidului", reflectand importanta conexiunilor la mai multe niveluri pentru combaterea acestui fenomen.

Institutiile specializate sustin ca factorii de decizie trebuie sa asigure formarea de persoane specializate in domeniu si strategii nationale de prevenire. Medicii considera ca familia are un rol important in prevenirea unui act suicidar. Indiferenta familiei ii izoleaza pe subiectii fragili, care nu au curajul sa ceara ajutor in exterior. Daca membrii acesteia vor sti sa recunoasca primele semne, vor putea interveni la timp pentru a-i ajuta. Implicarea in activitati socio-relationale reduce posibilitatea unei sinucideri, iar sportul este considerat una dintre solutii.

Sinuciderea are la baza un complex de factori psihologici, sociali, biologici, culturali si de mediu. Daca pentru Europa si America de Nord, tulburarile mentale (in special depresia si consumul de alcool) reprezinta un factor major de risc pentru suicid, in tarile din Asia impulsivitatea joaca un rol important.

Integral pe agerpres.ro
Foto: realitatea.net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii