A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1737553316.9981.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

10 obiceiuri alimentare care nu sunt atat de sanatoase pe cat credem
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
11-02-2016, ora 11:11

10 obiceiuri alimentare care nu sunt atat de sanatoase pe cat credem

Articol de Cristian Amariei
Din ce in ce mai multi oameni sustin ca vor sa manance sanatos, ceea ce este un lucru foarte bun. Problema intervine atunci cand trebuie sa aleaga acele alimente „sanatoase” din rafturile magazinelor. Cu totii ar trebui sa fim mai atenti la toate aceste produse care ne sunt prezentate drept benefice pentru sanatatea noastra. The Independent prezinta o lista a acestor alimente pe care ar trebui sa le evitam atunci cand vrem sa mentinem o dieta sanatoasa.

1. Smoothie-ul de fructe: Chiar daca acest produs contine o combinatie de fructe, asta nu il transforma automat intr-un aliment sanatos. In cele mai multe dintre cazuri, smothie-urile imbuteliate contin foarte mult zahar si extrem de multe calorii. Spre exemplu, o sticla de 425 grame de smoothie analizata de cercetatorii britanici continea 57 de grame de zahar, mai mult decat o sticla de jumatate de litru de Coca-Cola, care contine 44 grame de zahar.

Ideea smothie-ului ii apartine celui care a inventat, in 1930, blenderul. Steve Kuhnau a folosit inventia sa pentru a-si prepara bauturi din fructe si legume care sa-l ajute in lupta cu alergiile si problemele sale de sanatate. Doua decenii mai tarziu, el a fondat primul restaurant Smoothie King in Louisiana.

2. Cerealele: Sunt folosite de foarte multe persoane, care cred ca prin consumul lor isi asigura un mic dejun echilibrat. Ele sunt populare pentru ca li s-a pus eticheta de „bogate” in proteine. Totusi, aceste cereale contin foarte putine proteine si foarte mult zahar si calorii. O dieta bogata in zahar, dar saraca in proteine, mareste senzatia de foame, afecteaza starea de spirit si te lasa fara energie. Ori, acesta nu este un mod tocmai bun de a ne incepe ziua.

3. Bauturile pentru sportivi: Cu totii suntem convinsi ca avem nevoie de bauturi cu un continut ridicat de zahar pentru a ne pregati si a ne reveni dupa cateva ore petrecute in sala de gimnastica. In realitate, insa, specialistii ne recomanda sa bem apa si sa nu consumam mai mult de 20 de grame de proteine. Acest lucru ne va ajuta sa ne revenim dupa antrenament si, de asemenea, va contribui si la intarirea muschilor.

4. Sucul de portocale: Aceasta bautura este, de asemenea, inclusa in meniul de la micul dejun de tot mai multe persoane. Totusi, stoarcerea portocalelor elimina fibrele din continutul lor si, astfel, isi pierd proprietatile. Un pahar de suc de portocale nu da aceeasi senzatie de saturatie precum o portocala consumata integral. In general, sucurile de portocale imbuteliate contin mai mult apa si zahar si doar urme de suc de portocale veritabil.

5. Apa imbuteliata: Cu totii avem impresia ca apa imbuteliata este mai curata si mai sanatoasa decat cea de la robinet. Totusi, lucrurile nu stau chiar asa si nici apa imbuteliata nu este, potrivit specialistilor, pura si nemodificata in vreun fel. La nivel global, calculele arata ca oamenii cheltuie, in medie, 100 de miliarde de dolari, cumparand apa imbuteliata.

6. Apa de cocos: Acestui produs i s-au atribuit foarte multe beneficii, de la combaterea deshidratarii dupa cateva ore petrecute la sala si pana la reducerea riscului de imbolnavire cu cancer. Totusi, apa de cocos nu este un aliment care face miracole.

7. Alimentele cu un continut scazut de grasimi: Cu totii credem ca alimentele sarace in grasimi ne vor ajuta sa ne imbunatatim starea de sanatate si sa pierdem din greutate. Totusi, un studiu realizat timp de opt ani, care a inclus aproximativ 50.000 de femei, sugereaza ca acest lucru este fals. Jumatate dintre ele au fost supuse unei diete cu un continut scazut de grasimi, dar nu s-a constatat nicio scadere in ceea ce priveste riscul dezvoltarii de cancer la san, de colon sau a bolilor cardiovasculare. Mai mult, ele nu au scazut nici foarte mult in greutate.

8. Untul de arahide: Este un produs care a devenit tot mai popular, datorita faptului ca ii sunt atribuite efecte benefice pentru sanatare. Totusi, specialistii arata ca sanwichurile cu unt de arahide sunt mai putin sanatoase decat cele cu hummus sau carne slaba. Untul de arahide contine foarte multe grasimi si calorii.

9. Produsele care nu contin gluten: Foarte multi oameni cred ca glutenul - care se gaseste in grau, orz si alte cereale din care se fac produsele de panificatie - le face rau si ca toate produsele care au afisat mesajul „Nu contine gluten” sunt benefice pentru sanatatea lor. In realitate, glutenul afecteaza doar persoanele care manifesta intoleranta la acest compus.

10. Multivitaminele: Tot mai multe persoane inlocuiesc alimentele obisnuite cu multivitamine din care considera ca isi pot lua necesarul zilnic de energie si de elemente care ii ajuta sa traieasca. Intr-adevar, oamenii au nevoie, uneori, de ajutor medicamentos in ceea ce priveste aportul zilnic necesar de vitamine, insa ei nu trebuie sa inlocuiasca mancarea cu pastilele.

Sursa: csid.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii