A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727662329.437.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

10 motive sa consumi grepfrut zilnic
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
21-09-2016, ora 10:21

10 motive sa consumi grepfrut zilnic

Articol de Madalina Irimia
Fie ca sunt ca este alb, galben, roz sau rosu aprins, grepfrutul are o multime de beneficii pentru sanatate. Vestea buna? Poate ameliora senzatia de foame, reduce nivelul colesterolului si aduce un aport important de fibre. Din pacate, exista si cateva riscuri.

Grepfrutul are un gust aparte, iar pentru cei care sunt obisnuiti cu dulceata si aroma portocalelor ar putea parea prea acru. Cu toate acestea, expertii in nutritie iti ofera suficiente motive pentru a introduce acest super fruct in dieta ta zilnica. Considerat unul dintre cele mai bune alimente pentru micul dejun, nu trebuie sa limitezi consumul doar la orele de dimineata. Grepfrutul pot fi o gustare grozava (saraca in calorii) care te hidrateaza si te energizeaza. Insa, tine cont de faptul ca fructul poate inhiba o enzima din intestin numita CYP3A4 (desi exista si alte fructe fac asta, efectul grepfrutul este cel mai bine documentat) care joaca un rol cheie in descompunerea anumitor medicamente in organism. Fructul, in special sucul, s-a demonstrat ca determina o crestere foarte mare, posibil periculoasa, a reactiei anumitor medicamente.

Iata care sunt cele mai importante beneficii si riscuri ale acestui superfruct.

1. Grepfrutul contine mai multa apa decat aproape orice alt fruct

Grepfrutul contine 92% apa, una dintre cele mai ridicate valori ale continutului de apa ale fructelor. Toate sistemele si procesele organismului au nevoie de apa. Hidratarea corecta face organismul mai eficient. Aproape 20% din consumul zilnic de lichide vine din mancare. Adauga grepfrutul in dieta ta pentru o mai buna hidratare. Truc: intotdeauna alege grepfrutul mai greu intre doua fructe de marime similara – are mai mult suc!

2. Grepfrutul poate accelera scaderea in greutat

Cateva studii au aratat ca persoanele care mananca jumatate de grepfrut proaspat sau beau suc de grepfrut inaintea fiecarei mese slabesc mai mult decat cei care nu fac asta. Insa, nu toate studiile confirma aceleasi beneficii cand vine vorba de slabit, iar cercetatorii nu stiu daca efectul se datoreaza exclusiv grepfrutului – sau consumului unui aliment sarac in calorii, in general – dar fructele si legumele ar trebui sa fie intotdeauna parte din strategia ta de a pierde in greutate. 100% sigur – grepfrutul ofera multe substante nutritive si hidratare pentru foarte putine calorii.

3. Coaja alba este benefica

Cand cureti fructul de coaja, exista si tendinta de a indeparta coaja alba si de a o arunca. Coaja alba este foarte bogata in nutrienti, antioxidanti si fibre solubile care cofera senzatia de satietate si are impact asupra glicemiei. Desi aceasta coaja are de obicei un gust mai amar decat portocalele, poti incerca sa –o mananci odata cu pulpa fructului. Fibrele sunt bune pentru sanatate si pot reduce nivelul glicemiei, al colesterolului si chiar si riscul de cancer de colon.

Mai multe aici
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii