A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727664923.2776.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

10 mituri despre corpul uman pe care esti tentat sa le crezi
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
03-01-2015, ora 08:43

10 mituri despre corpul uman pe care esti tentat sa le crezi

Articol de Madalina Irimia
Corpul uman are inca foarte multe mistere chiar si pentru specialisti. si asa cum se intampla mereu, lipsa adevarurilor, lasa loc miturilor, iar in cazul corpului uman sunt destule povesti pe care oamenii le cred reale. Iata 10 mituri despre corpul uman pe care si tu esti tentat sa le crezi.

Mitul 1 despre corpul uman: Daca iesi afara cu parul ud in mijlocul iernii, vei raci
Chiar daca pare logic nu exista o conexiune directa intre cele doua. Cel mai adesea oamenii racesc din cauza ca au tendinta de a aduna virusii in interior, iar acestia se raspandesc mult mai rapid. S-au facut multe experimente in care s-a investigat relatia temperatura-boala insa nu s-a confirmat ca oamenii racesc din cauza temperaturilor scazute. Mai mult, unii dintre oamenii de stiinta sustin ca frigul ar stimula sistemul imunitar ceea ce ajuta organismul sa se protejeze mai bine impotriva racelii si gripei.

Mitul 2 despre corpul uman: Daca citesti pe intuneric, acuitatea vizuala va avea de suferit

Desi este adevarat ca daca citesti avand o lumina slaba, ochii tai vor fi solicitati mai mult, nu exista nici o dovada care sa sustina ca acest obicei iti scade acuitatea vizuala. Ca orice alt muschi si ochii vor obosi incercand sa se focuseze pe textul mic la o lumina slaba si se pot chiar usca. Insa aceasta oboseala nu este ireversibila, decat daca citesti doar pe intuneric, tot timpul.

Mitul 3 despre corpul uman: Trebuie sa bei zilnic 8 pahare de apa

Acest mit isi are originea in anul 1945 in SUA, cand o agentie guvernamentala a recomandat ca oamenii sa bea 8 pahare de fluide pentru a fi sanatosi. in vreme ce termenul 8 pahare este un fapt, oamenii n-au observat ca expertii vorbeau de fluide, ceea ce include si cafeaua, sucul etc. ca sa nu mai amintim si de faptul ca mancarea contine multa apa. Astfel incat, daca iti este sete bea apa, daca nu, nu.

Mitul 4 despre corpul uman: Nu trebuie sa trezesti un somnambul

Aproximativ 20% dintre oameni sunt somnambuli, iar acest obicei se mosteneste. insa, sunt sanse foarte mari ca aceste persoane sa se raneasca singure in timp ce se plimba in toiul noptii pe intuneric (ca sa nu mai vorbim de cei care incearca sa manance, sa gateasca sau sa conduca). Multi oameni cred ca daca trezesc un somnambul acesta poate face stop cardiac. Daca esti ingrijorat, condu persoana respectiva in pat.

Mitul 5 despre corpul uman: Pierzi cea mai mare parte a caldurii prin cap

Este logic ca in cazul in care esti infofolit pana in gat dar capul este descoperit, sa pierzi din caldura corpului prin partea superioara. Insa daca ai capul acoperit, insa mainile sau picioarele sunt descoperite pe acolo pierzi caldura. Se pare ca la originea acestui mit sta un vechi studiu militar in care soldatii au fost lasati afara, imbracati bine, insa fara nimic pe cap si s-a observat ca acestia u pierdut cea mai mare parte din caldura corpului prin cap. De atunci s-a demonstrat ca, prin partea superioara a corpului pierdem numai 10 din caldura.

Continuarea pe sfatulparintilor.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii