A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719758527.0715.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

10 metode care te ajuta sa scapi de cancer
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
30-05-2014, ora 17:52

10 metode care te ajuta sa scapi de cancer

Articol de Madalina Irimia

Cancerul reprezinta modificarea si multiplicarea necontrolata a unor celule din organism si invazia acestora in tesuturi sanatoase din corp fie prin cresterea directa in tesuturi adiacente, fie prin migratia in tot organismul.

In ultimii ani, incidenta cancerului a crescut foarte mult, pe primele locuri aflandu-se cancerul de san, cancerul de col uterin, cancerul pulmonar, cancerul de piele, cancerul de colon si cel de prostata.

Cancerul a fost declarat boala secolului, fiind unul dintre principalele motive ale decesului in randul populatiei, mai ales in tarile dezvoltate, insa cauzele sale raman inca neclar stabilite.

In urma unor studii amanuntite, cercetatorii in domeniu au fost unanim de parere ca posibile cauze ale instalarii acestei boli ar fi: stresul; adoptarea unui stil de viata nesanatos; tutunul; infectiile; factori de mediu (radiatii solare, poluare) si abuz de substante nocive (droguri, medicamente, aditivi alimentari, substante chimice),cazuri de cancer in familie.

Medicii ne sfatuiesc sa luam anumite masuri pentru a scadea riscurile imbolnavirii de cancer , iar acestea vizeaza stilul de viata, renuntarea la obiceiuri nesanatoase si acordarea unei atentii sporite tuturor semnelor pe care corpul ni le transmite.

1. Sa renuntam la fumat

Acest viciu reprezinta cauza principala a tuturor tipurilor de cancer fiind, de asemenea, responsabil partial de o imunitate scazuta a organismului nostru si de alte afectiuni.

2. Sa fim activi si sa ne pastram greutatea in limite normale

Sportul trebuie sa faca parte din viata noastra constant, nu ocazional. Sedentarismul poate duce, pe langa instalarea unor tipuri de cancer, la alte boli si, nu in ultimul rand, la o greutate corporala mai mare decat cea normala pentru varsta si inaltimea noastra.

3. Sa avem un regim alimentar sanatos

Pentru a evita bolile, este recomandat sa mancam sanatos si sa avem o dieta bazata, in special, pe legume si fructe, seminte si nuci crude. Varza, broccoli, avocado, vinetele, sfecla rosie si fructele de padure, sunt foarte bune in terapia de prevenire a cancerului.

Este bine sa limitam si chiar sa excludem grasimile animale din regimul alimentar, sa consumam moderat zahar, alcool, produse de patiserie si prajeli.

4. Sa ne protejam de radiatiile solare

Soarele este benefic pentru organism, insa doar la orele diminetii si la asfintit, deoarece este stiut faptul ca, la orele pranzului, este extrem de periculos. Nu este recomandat sa ne expunem, insa, fara protectie solara nici in momentele cand soarele nu este puternic. De asemenea, este bine sa evitam bronzarea artificiala cu ajutorul paturilor sau lampile pentru bronzat, pentru ca acest procedeu reprezinta una dintre principalele cauze ale cancerului de piele.

Integral pe unica.ro

foto: new-planet.net

     
Tag-uri: metode, sanatate, cancer
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii