ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
13-09-2016, ora 09:44

10 lucruri uimitoare pe care nu le stiai despre aspirina

Articol de Madalina Irimia
Te-ai intrebat vreodata la ce este buna aspirina? Probabil te gandestii ca doar pentru durerile de cap. Dar daca v-am spune ca aspirina are si alte utilizari? Iata 10 intrebuintari neobisnuite ale aspirinei!

1. Te scapa de acnee

Aspirina are proprietati antiinflamatoare. Zdrobeste 2-3 pastile de aspirina si amesteca-le cu putin suc de lamaie. Pune amestecul obtinut pe suprafata cu probleme si lasa sa actioneze cateva minute.

2. Te scapa de intepaturile insectelor

Aspirina calmeaza si umflaturile cauzate de intepaturile insectelor. Umeziti o aspirina si puneti-o pe zona afectata timp de un minut.

3. Reduce petele de pe ten

Aspirina contine un ingredient folosit in productia cremelor iluminatoare si cele de curatat pielea. Se amesteca 7 pastile de aspirina cu 3 linguri de iaurt si cu o lingura de miele. Masca obtinuta se aplica pe toata suprafata afectata si se lasa sa actioneze cateva minute. Acest tratament va va lasa pielea neteda.

4. Indeparteaza matreata

Matreata nu provoaca doar mancarimi, ci este si inestetica. Pentru a scapa de matreata, zdrobiti 2 pastile de aspirina si amestecati-le cu samponul pe care il folositi.

5. Actioneaza ca un exfoliant

Indeparteaza celulele moarte si reduce excesul de sebum.

6. Amelioreaza bataturile

Pentru a inmuia bataturile intarite de la picioare, ai nevoie de 5-6 tablete pisate de aspirina. Prepara o pasta din aspirinele zdrobite amestecate cu cate 1/2 lingurita de suc de lamaie si de apa. Aplica pasta pe zona afectata, apoi infasoara piciorul intr-un prosop cald timp de 10 minute. La final, exfoliaza cu o piatra ponce.

7. Reimprospateaza culoarea parului

Si parul tau are de castigat de pe urma aspirinei.Pentru un par sanatos si stralucitor dizolva o folie de aspirina intr-un pahar cu apa calda. Aplica solutia pe parul, las-o sa actioneze timp de 10-15 minute, apoi clateste.

8. Indeparteaza petele de transpiratie

Aspirina te poate ajuta sa scoti petele de transpiratie de pe rochia sau camasa alba. incercand aceasta metoda: zdrobeste 2 tablete de aspirina si amesteca praful obtinut cu 1/2 cana de apa calda. Stropeste partea patata a articolului de imbracaminte cu aceasta solutie si las-o sa actioneze timp de 1-2 ore.

9. Indeparteaza urmele de sapun de pe cada

Daca vrei sa scapi de urmele inestetice de sapun de pe cada, piseaza 5 pastile de aspirina si adauga-le in produsul de curatare pentru baie. Stropeste cada, lasa amestecul sa actioneze timp de 30 de minute si apoi clateste bine cu apa!

10. Ajuta florile proaspat taiate sa reziste mai mult

Atunci cand primim flori parca am vrea ca ele sa nu se mai ofileasca niciodata. Daca punem o tableta de aspirina in apa in care punem florile, acestea vor rezista pana la de doua ori mai mult. Aspirina este in special de ajutor in cazul trandafirilor.

Sursa: csid.ro
     
Tag-uri: aspirina, sanatate, util
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii