A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719682127.5325.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

10 factori care iti incetinesc metabolismul
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
08-07-2016, ora 08:55

10 factori care iti incetinesc metabolismul

Articol de Cristian Amariei
Tot mai multe persoane sustin ca nu reusesc sa slabeasca din cauza metabolismului lent. Este posibil sa urmezi corect toti pasii unei diete, iar organismul tau sa nu arda caloriile?

Metabolismul este procesul prin care organismul nostru consuma energia asigurata de alimente. Un metabolism intens va avea mai multe arderi si o conversie mai mica de grasime, in cazul unui metabolism lent, se vor depune mai multe grasimi si arderile vor fi mai reduse.

O serie de factori influenteaza rata metabolismului, insa doar unii dintre ei pot fi modificati!

1. Genele

Metabolismul reprezinta totalitatea proceselor din organism prin care nutrientii sunt descompusi si transformati in energie. Daca organismul tau arde grasimile cu dificultate este posibil sa fi mostenit aceasta problema de la parintii tai, prin intermediul genelor.

Ce poti face: Din moment ce nu-ti poti schimba genele este important sa te concentrezi pe obiceiurile tale si pe stilul de viata. Sportul este considerat una din cele mai bune metode pentru a accelera metabolismul. Cu cat ai o viata mai activa, cu atat muschii consuma mai multe calorii. incearca sa faci zilnic miscare pentru cel putin 30 de minute.

2. Hormonii

Hormonii ar putea fi o cauza a metabolismului lent – un dezechilibru hormonal poate influenteze modul in care este folosita energia. Asta ar putea explica lipsa de energie pe care o resimt multe persoane. Cantitatea de testosteron, hormon prezent atat la barbati, cat si la femei, scade pe masura ce inaintam in varsta. Alte afectiuni, precum hipotiroidism, hipertiroidism sau diabetul pot influenta metabolismul. Stresul elibereza hormoni care incetinesc metabolismul.

Ce poti face: Daca te confrunti cu una dintre aceste afectiuni, urmeaza cu atentie tratamentul prescris de doctor. Incearca sa te stresezi cat mai putin!

3. Lipsa somnului

Un program de somn adecvat este esential pentru a mentine metabolism activ. Somnul regleaza metabolismul, dar si multe alte functii din organism, inclusiv starea psihica. Cand ai un program haotic sau pierzi noptile este dificil pentru organismul tau sa foloseasca energia corect. Lipsa somnului poate favoriza si aparitia unor afectiuni precum diabetul si obezitatea.

Ce poti face: Cei mai multi dintre adulti au nevoie de 7-9 ore de somn. Daca dormi mai putin de 7 ore pe noapte, incearca sa-ti reglezi somnul timp de o saptamana si efectele nu vor intarzia sa apara.

4. Dietele extreme

Modul in care slabesti conteaza. Daca nu mananci suficient, metabolismul tau leneveste. Dietele extreme, in special daca mergi si la sala in acest timp, iti invata corpul sa reziste cu mai putine calorii. Asta poate sa se intoarca impotriva ta. Reducand prea mult numarul caloriilor (sub 1.200, in cazul femeilor), metabolismul va incetini considerabil si va incepe sa arda din caloriile rezervate muschilor, pentru a face rost de energie.

Ce poti face: Desi s-ar putea sa dureze mai mult timp, opteaza pentru o dieta realista, nu una drastica.

5. Sarea de mare

Sarea de mare este favorita bucatarilor si a gurmanizilor. O vei gasi cu siguranta in meniul restaurantelor de top. Problema este ca aceasta sare nu are iod, iar tiroida ta are nevoie are nevoie de iod pentru a-ti regla metabolismul.

Ce poti face: incearca sa folosesti din cand in cand sarea de masa, care contine iod. Poti consuma si alimente bogate in iod, cum ar fi crevetii.

Continuarea pe csid.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii