ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
30-03-2015, ora 09:07

10 alimente care te ajuta sa faci fata stresului zilnic

Articol de Cristian Amariei
Evenimente stresante, problemele de zi cu zi provoaca organzismul si nivelul de cortizol creste. Cortizolul provoaca pofte alimentare, iar la femei aceste pofte tind sa fie mai puternice pentru carbohidrati, alimente mai ales dulci.

Cercetatorii de la Universitatea din California sustin ca aceste alimente ne inrautatesc insa starea de spirit. Ca si cum asta nu a fost suficient de rau, excesul de cortizol declanseaza o enzima din celulele noastre de grasime. Asa ca, stresul face ca multe femei sa acumuleze mai multa grasime pe burta. Specialistii spun ca exista alimente care ajuta sa te calmezi, fara insa a produce rau organismului. Este vorba despre alimente care, datorita nutrentilor pe care le contin, sunt sursa de echilibru, de energie.

1. Asparagusul. Aceste tulpini subtiri nu foarte apreciate, sunt bogate in acid folic, care ajuta la pastrarea calmului.

2. Avocado. Aceste fructe sunt bogate in glutation , o substanta care blocheaza absorbtia intestinala a anumitor grasimi care produc daune oxidative. Avocado contine , de asemenea, luteina , beta - caroten , vitamina E , acid folic, mai mult decat orice alt fruct . O singura portie ( aproximativ un sfert de avocado ) are o cantitate mare si de vitamina B.

3. Afinele au unele dintre cele mai ridicate niveluri de antioxidanti, cunoscuti sub numele de antociani . De altfel toate fructe de padure , inclusiv capsunele, zmeura , murele sunt bogate in vitamina C , care s-a dovedit a fi de ajutor in combaterea stresului . Cercetatorii germani au testat acest lucru pe 120 de persoane care au avut de tinut un discurs, apoi au rezolvat probleme grele de matematica. Cele care au primit vitamina C au avut o tensiune aretriala mai scazuta, iar nivelul de cortizol a fost mai scazut dupa aceste activitati stresante.

4. Caju. Sunt gustari foarte bune, pentru ca sunt crocante si un pic sarate , reusesc sa potoleasca multe pofte . Alunele caju sunt o sursa buna de zinc, iar un nivelul scazut de zinc a fost legat de starile de anxietate si depresie. Din moment ce corpurile noastre nu au nici o modalitate de stocare a zincului, este important sa ii dai zilnic.

5. Ceai de musetel. Un studiu realizat de specialistii de la Universitatea din Pennsylvania, care au testat suplimente de musetel pe 57 de participanti cu tulburare de anxietate generalizata timp de 8 saptamani, a dus la concluzia ca acest preparat scade semnificativ simptomele de anxietate. Despre ceaiul de musetel se spune ca este nu numai calmant, dar , baut seara, ajuta si la un somn linistit.

6. Ciocolata neagra , in special , este cunoscuta pentru scaderea tensiunii arteriale , adaugand si o senzatie de calm. Aceasta contine mai multi polifenoli si flavonoli - doua tipuri importante de antioxidanti. Poti sa-ti permiti sa mananci putina ciocolata neagra pe post de gustare o data pe saptamana.

Integral pe kfetele.ro
     
Tag-uri: stres, alimente, sanatate
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii