ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
07-07-2016, ora 09:02

10 alimente care pot ameliora durerea

Articol de Madalina Irimia
Pentru cei care trec prin experienta durerilor zilnice din cauza artritei, migrenelor sau a altor afectiuni cronice natura le ofera alimente care pot fi de ajutor, fara efecte adverse.

Fie ca este vorba de o durere a articulatiilor dupa un antrenament intens sau de inceputul unei raceri neplacute, studiile stiintifice sugereaza ca anumite alimente ar putea fi la fel de benefice ca medicamentele. Fructele, legumele, condimentele si semintele pe care incercam sa le introducem in dieta noastra zilnica au si propietati anti-inflamatorii! in timp ce unele alimente (printre care ciocolata, ouale, graul, carnea si porumbul) pot cauza inflamatii, exista dovezi ca altele le pot preveni si ameliora. Iata o lista cu cele mai puternice alimente care amelioreaza durerile de orice fel.

Ghimbir

Un ingredient des intalnit in medicina traditionala, aceasta radacina este cunoscuta pentru propietatile sale anti-greata si de calmare a stomacului. insa, ghimbirul este de asemenea de ajutor in diminuarea durerilor, inclusiv dureri musculare si crampe menstruale. Ghimbirul s-a dovedit un analizgezic si un anti-inflamator natural foarte bun, asemanator ibuprofenului, fara efect adeverse.

Un supliment zilnic de ghimbir sub forma de pulbere a demonstrat ca diminueaaa durerile cauzate de efort fizic prin suprimarea productiei organismului de compusi toxici cunoscuti ca provoaca inflamatii si leziuni la nivelul articulatiilor. O pasta de ghimbir poate fi la fel de eficienta atunci cand este aplicata pe articulatiile dureroase si muschi.

Afine

Aceste fructe delicioase au nenumarati fitonutrienti care lupta impotriva inflamatiilor si amelioreaza durerea. Afinele inghetate au aceeasi nutrienti ca si cele proaspete. Afinele sunt recomandate in cazurile de indigestie, de dureri de stomac, impotriva afectiunilor intestinale si diareei. Aceste fructe sunt recomandate de asemenea impotriva pietrelor la rinichi, in cazul acceselor insotite de dureri puternice. Afinele proaspete trebuie consumate si in caz de reumatism sau de tulburari metabolice. Alte fructe cu un continut ridicat de antioxidanti si polifenoli (printre care capsunile si portocalele) pot ameliora durerea.

Seminte de dovleac

Semintele de dovleac sunt o sursa excelenta de magneziu, un mineral care poate fi de ajutor in cazul migrenelor. in plus, acestea pot preveni si ameliora osteoporoza. Datorita continutului bogat in magneziu, in fosfor si in zinc, semintele de dovleac sunt utile in mineralizarea oaselor, a dintilor si in afectiuni ale prostatei (prostatita si adenom de prostata). Acestea intaresc organismul in fata pericolului pe care il reprezinta infectiile si regleaza temperatura corpului. Pentru o doza mai mare de magneziu, adauga in alimentatia ta nuci caju si legume cu frunze verzi (spanac si kale) si linte.

Somon

Pestele de apa rece (hering, macrou, ton , somon, sardine) ofera nenumarate beneficii pentru sanatate. Cu propietati ani-inflamatorii si acizi grasi omega 3, somonul nu trebuie sa lipseasca din alimentatia ta. Un consum regulat de somon contribuie la o inima sanatoasa, lupta impotriva durerilor cronice de spate si de gat si ajuta la vindecarea leziunilor. Este de ajutor si in cazul durerilor de articulatii sau pentru persoanele care sufera de artrita reumatoida. Nutritionistii recomanda evitarea unor pesti precum tilapia sau somnul - nivelul ridicat de acizi grasi Omega 6 ar putea contribui la inflamatii.

Continuarea pe csid.ro
     
Tag-uri: remedii, alimente, durere
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii