A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727664403.1536.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

10 alimente care lupta impotriva stresului
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
04-02-2016, ora 11:06

10 alimente care lupta impotriva stresului

Articol de Madalina Irimia
Gogosi, prajituri, chipsuri – nimeni nu poate nega faptul ca tindem sa recurgem la alimente bogate in grasimi si zahar atunci cand suntem stresati. Dar adevarul este ca, aceleasi alimente, desi gustoase, ne pot lasa lasa obositi si cresc nivelul de stres.

Modul in care mananci nu iti influenteaza doar silueta, ci si dispozitia. Asa ca, data viitoare cand te simti simti stresat si coplesit de lucrurile pe care le ai de facut, incearca sa inlocuiesti mancarea procesata cu grasimi sanatoase, carbohidrati complecsi sau proteine slabe.

Aceste 10 optiuni sanatoase au toate substantele nutritive de care aveti nevoie pentru a reduce stresul si a crea o stare de bine.

1. Fulgii de ovaz

Carbohidratii complecsi din fulgii de ovaz cresc nivelul de serotonina si au un efect de calmarea asupra creierului. Fulgii de ovaz creeaza o stare de comfort emotional, au un nivel ridicat de antioxidanti si dau un sentiment linistitor, care poate contribui la reducerea stresului.

2. Portocalele

Portocalele sunt bogate in vitamina C care ajuta la stimularea imunitatii, dar stiati ca aceasta vitamina ne poate ajuta organismul sa atenueze senzatia de stres? Cand suntem stresati, corpul nostru elibereaza mai multi radicali liberi, iar vitamina C din portocale ajuta la neutralizarea radicalilor liberi.

3. Nucile

Cand te simti stresat este un moment bun pentru a rontai o mana de nuci! Nucile contin acid alfa-linolenic si omega 3 care poate reduce tensiunea arteriala. In plus are rolul de a preveni fluctuatile hormonilor de stres si de a proteja impotriva schimbarilor starilor de emotionale. Simplul act de a rontai orice tip de nuci poate ajuta la ameliorarea sentimentelor de agresiune.

4. Fructele de padure

Fie ca este vorba afine, zmeura sau capsuni, aceste fructe sunt o bogata sursa de antioxidanti, benefici in ameliorarea stresului. Fructele de padure sunt, de asemenea o sursa excelenta de vitamina C, care mentine nivelul de cortizol sub control.

5. Ciocolata neagra

Ciocolata are o legatura de necontestat cu starea de spirit, sunt de parere majoritatea nutritionistilor. S-a observat ca persoanele stresate sau triste tind sa consume mai multa ciocolata pentru a-si imbunatati dispozitia. Nu este nevoie sa renuntati la ciocolata in momentele presante, doar asigurativa ca alegeti o ciocolata cu un procent de peste 70% cacao, bogata in antioxidanti, ceea ce va face sa ne simtim mai calmi si mai relaxati.

6. Ceaiul de musetel

Actul de bea orice bautura calda poate fi foarte linistitor atunci cand suntem stresati. Ceaiul de musetel, in special, este o bautura cu un efect calmant. Mai mult decat atay, este ajutorul perfect pentru un somn linistitor!

7.Branza de vaci

Alegeti branza de vaci cu un continut scazut de grasimi, presarati cateva seminte de in si o mana de afine si ati obtinut remediul perfect in lupta cu stresul. Carbohidratii confera energie si serotonina, in timp ce fructele de padure controleaza nivelul hormonilor de stres.

8. Avocado

Acest super aliment este bogat in glutation, un antioxidant puternic care ataca radicalii liberi din organism prin blocarea absorbtiei intestinale a anumitor grasimi care cauzeaza stres oxidativ. Pe langa aportul de luteina, beta-caroten, vitaminele B si E, avocado contine cea mai mare cantitate de folati fata de oricare alt fruct. Acidul folic actioneaza ca un stabilizator al starii de spirit.

9. Sparanghel

Exista numeroase studii care atrag atentia asupra legaturii dintre despresie si concentratii mici ale acidului folic. Fiert sau crud, in salate sau preparat la gratar, sparanghelul este foarte bogat in folati, care sunt esentiali in pastrarea calmului in orice situatie si poate ajuta la reducerea stresului.

10. Laptele

Un pahar de lapte contine o cantitate considerabila de vitamina B12, minerale, proteine, calciu si antioxidanti, care lupta impotriva radicalilor liberi eliberati de stres in organism. In plus, proteina din lapte are un efect calmant prin scaderea tensiunii arteriale, iar potasiul la ameliorarea tensiunii musculare si crampelor.

Sursa: csid.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii