A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719829132.9054.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

1 iunie, Ziua Copilului, este sarbatoare legala nelucratoare
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

POLITIC
14-09-2016, ora 10:37

1 iunie, Ziua Copilului, este sarbatoare legala nelucratoare

Articol de Cristian Amariei
Senatul a adoptat, in sedinta plenului de marti, propunerea legislativa privind modificarea Codului Muncii in sensul declararii zilei de 1 iunie, Ziua Copilului, ca sarbatoare legala in care nu se lucreaza.

Potrivit initiatorilor, mai multi parlamentari PSD si PNL, modificarea articolului 139, alin. 1 din Legea nr. 53/2003 este oportuna intrucat de Ziua Copilului in majoritatea gradinitelor si scolilor primare sunt organizate spectacole, insa fiind o zi de lucru parintii sunt nevoiti sa isi ia concediu pentru a putea asista la aceste evenimente.

"Lipsa parintilor din cadrul acestor evenimente are implicatii psihologice negative in dezvoltarea copiilor. in afara dorintei de a-i face mandri si de a primi aprecierea parintilor, copiii au nevoie de sustinere in cadrul evenimentelor unde performeaza, evenimente care au o incarcatura emotionala ridicata si reprezinta o sursa de stres pentru ei", sustin initiatorii, in expunerea de motive a propunerii de lege.

Ei puncteaza ca timpul petrecut alaturi de parinti joaca un rol esential in formarea personalitatii copilului.

"Intr-un sondaj realizat de Gallup in ianuarie 2010, aproape din jumatate din copii au raspuns ca petrec in medie o ora pe zi dintr-o saptamana impreuna cu parintii. Mai mult, in timpul petrecut impreuna, copiii si parintii comunica foarte putin si interactioneaza la nivel superficial. Lipsa de timp si comunicare este o realitate pe care o simt si o constientizeaza cei mai multi dintre parinti", se mai arata in expunerea de motive.

Propunerea de lege are caracter organic, iar Senatul a adoptat-o in calitate de prima Camera sesizata cu 98 de voturi 'pentru' si un vot 'impotriva'.

Sursa: rtv.net
     
Tag-uri: senat, lege, 1 iunie
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii