ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
19-01-2014, ora 10:07

1 din 5 persoane minte in CV, pentru a-si impresiona angajatorul. Care sunt cele mai frecvente minciuni

Articol de Madalina Irimia

O cincime dintre cei care se afla in cautarea unui loc de munca isi exagereaza calitatile in CV, arata un studiu preluat de The Telegraph. Cei mai multi aleg sa minta in speranta ca isi vor impresiona viitorul angajator.

Sondajul a fost realizat pe un esantion de 25.000 de persoane, aproape 20% dintre acestea recunoscand ca aleg uneori sa denatureze adevarul.

Evident, cifrele sunt socante, dar avand in vedere concurenta de pana la 80 de oameni pentru un singur job, nu e de mirare ca unii dintre ei aleg sa incalce putin regulile, ca sa poata intra pe piata muncii”, spune Tony Wilmot, fondatorul Staffbay, compania care a demarat studiul.

E imbucurator sa vedem ca 80% dintre cei care cauta un loc de munca sunt sinceri, dar este evidenta nevoia tuturor de a se diferentia si de a iesi in evidenta”, adauga Wilmot.CV-urile obisnuite nu mai sunt suficiente in aceste vremuri; angajatorii vor sa afle cat mai multe despre aplicanti inainte de a-i chema la un interviu, dar le este greu sa faca asta dintr-un simplu CV.”

Integral pe incont.ro

Foto: careers.guardian.co.uk

     
Tag-uri: minciuni, CV, angajatori
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii