A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1726517289.7832.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Zona centrala a Iasiului va suferi o schimbare radicala la fata. Vezi ce modificari va face municipalitatea (FOTO)
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
13-02-2013, ora 15:51

Zona centrala a Iasiului va suferi o schimbare radicala la fata. Vezi ce modificari va face municipalitatea (FOTO)

Articol de Diana Dumitriu

Viceprimarul Mihai Chirica a anuntat azi ca intrega zona centrala va suferi o schimbare radicala la fata. Pe langa inlocuirea asfaltului cu pavele pe bulevardul Stefan cel Mare si Sfant pana in zona Pietii Unirii, mai precis pe strada Lapusneanu, municipalitatea a anuntat ca are de gand sa schimbe si spatiile verzi, iar fantanile arteziene de acum vor fi desfiintate pentru a da loc altora, pe verticala.

O alta schimbare anuntata de municipalitate vizeaza Teatrul Cub. Acesta va fi relocat intr-o alta zona a municipiului pentru ca pe actualul amplasament sa fie construit un teatru de vara sub forma unui amfiteatru. Spatiile verzi nu vor mai fi nici ele ceea ce au fost pana acum. Viceprimarul promite spatii mult mai verzi si mai aerisite.

Viceprimarul a anunta ca in aceasta vara se vor finaliza lucrarile de inlocuire a suprafetei asfaltice cu pavimentul de granit din zona Casei Patrate pana in Piata Unirii. El a precizat ca suprafata pietonala va fi insa doar pana la Mitropolia Moldovei si Bucovinei, pe cealalta parte din Bulevardul Stefan cel Mare si Sfant, de la Cub la Piata Unirii masinile avand acces sa circule spre strada I.C.Bratianu spre Bulevardul Indepententei. Schimbarile ii vor afecta si pe tonetarii care isi expun produsele in pasajul din Piata Unirii. Magazinele lor vor fi desfiintate, dupa cum anunta viceprimarul Chirica.

Vom continua in aceasta vara punerea pavimentului de granit dinspre bulevardul Stefan cel Mare pana facem legatura cu Piata Unirii si cu strada Cuza Voda, inclusiv in spatiul din jurul statuii lui Miron Costin. Avem in evaluare pasajul subteran din Piata Unirii, care face trecerea spre strada Lapusneanu, care va deveni suta la suta pietonala dupa modelul in care a fost scrisa in istorie, si se va face astfel legatura cu bulevardul Independentei prin refacerea Pietii Unirii. Acolo vor fi reconstruite fantanile arteziene si spatiile verzi vor deveni mai generoase”, a spus viceprimarul Mihai Chirica.

Un alt proiect al Primariei Iasi vizeaza zona din preajma Teatrului National Vasile Alecsandri. Aici va fi construita o parcare subterana, cu o capacitate de 230 de locuri. Actuala parcare va fi mutata in spatele Teatrului, unde vor fi 38 de locuri. Pe amplasamentul ramas liber vor fi infiintate spatii verzi iar fantanile arteziene vor disparea. In partea stanga a Teatrului National va fi construit un amfiteatru pentru Teatrul de Vara. Astfel, Teatrul la Cub va fi relocat intr-o alta zona, cel mai probabil in zona campusului studentesc din Tudor Vladimirescu, unde studentii isi vor putea sustine propriile spectacole si pot organiza chiar un festival de teatru. Acest proiect va fi pus in aplicare in perioada 2014-2020, cu fonduri europene, dupa cum spera reprezentantii Primariei.

Un proiect foarte important pe care l-am realizat si pentru care cautam finantare este cel legat de Teatrul National, prin refacerea parcului, punerea statuii lin interiorul parcului si construirea unei parcari subterane, punerea in valoare a Teatrului National si refacerea in totalitate a spatiilor verzi de pe aceasta esplanada. Spatiile verzi vor fi mai mari, mai generoase si mult mai bine sistematizate”, a explicat viceprimarul Chirica.

De asemenea, el spune ca tot in aceasta vara Primaria are intenita de a moderniza toate strazile care fac legatura cu manastirea Golia si biserica Barboi .

Ele sunt deja licitate, contractate. Lucrarile vor incepe imediat dupa trecerea iernii”, a precizat viceprimarul.

Pentru aceste proiecte, Primaria Iasi are nevoie de aproximativ 32 milioane de euro, bani care in mare parte vor fi contractati prin accesarea de fonduri structurale.

Simulare pasaj subteran Unirii

Salcami pe Bulevardul Stefan cel Mare

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii