ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
28-09-2012, ora 09:32

Ziua Mondiala de Lupta impotriva Rabiei, celebrata astazi la Iasi

Articol de Alexandra Stefanescu

Directia de Sanatate Publica Iasi celebreaza pe data de 28 septembrie Ziua Mondiala de Lupta Impotriva Rabiei printr-o ampla campanie de informare-educare-comunicare. Actiunile la nivel judetean sunt coordonate de catre Directia de Sanatate Publica Iasi ce are ca parteneri: Centrul Regional de Sanatate Publica Iasi, Spitalul de Boli Infectioase, Primaria Municipiului Iasi, ISJ Iasi, Cabinete Medicale Grupate Primaverii, Ambulatoriul de Specialitate al Spitalului Sf. Spiridon, medici de familie, prin intermediul carora s-a realizat distribuirea de materiale informative catre populatie.

Populatia trebuie sa stie ca aceasta boala poate fi usor prevenita prin educatie, vaccinarea animalelor si cresterea nivelului de constientizare asupra modului de ingrijire a ranilor cauzate prin muscaturi de animale si administrarea vaccinului antirabic imediat dupa acest tip de expunere.

Animalele salbatice infectate pot creste riscul pentru animalele noastre de casa si, astfel, apare posibilitatea expunerii la rabie a membrilor familiilor noastre. De aceea, prevenirea rabiei incepe cu proprietarii de animale, carora le recomandam sa vaccineze cainii, pisicile si alte animale care vin in contact cu omul.

Foto: realitatea.net

     
Tag-uri: rabie, tratament, sanatate
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii