A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719829339.432.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Ziua Mondiala a Mediului, marcata la Iasi
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
03-06-2015, ora 09:43

Ziua Mondiala a Mediului, marcata la Iasi

Articol de Cristian Amariei
Vineri, pe 5 iunie, de Ziua Mondiala a Mediului, Asociatia Mai Bine, in cadrul proiectului Apa fara plastic, organizeaza un eveniment public prin care atrage atentia asupra poluarii cauzate de folosirea PET-urilor, in general, si a celor de la apa imbuteliata, in particular. Echipa proiectului doreste, in acelasi timp, sa incurajeze iesenii sa consume mai putina apa imbuteliata in favoarea apei din reteaua publica.

Evenimentul are loc in Parcul Copou, pe esplanada Casei de Cultura ”M. Ursachi”, intre orele 14:00 si 17:00, unde vor fi expuse pe Zidul Apei cu Plastic fotografii ale unor zone poluate de PET-uri si va fi organizata o testare oarba a gustului apei.
Fotografiile din cadrul expozitiei vor fi cele trimise pentru concursul Apa cu Plastic la Zid desfasurat in perioada 19 si 31 mai.

10 castigatori ai concursului vor fi desemnati prin tragere la sorti in cadrul evenimentului, la ora 17:00, iar fiecare castigator va primi cate o carafa si o sacosa Apa fara Plastic. Cerintele si informatiile despre concurs se gasesc pe pagina Apa cu Plastic la Zid.

Testarea oarba Gustam Apa urmareste sa ofere iesenilor ocazia sa aprecieze ce tip de apa prefera in functie de gust, fara influenta publicitatii si a miturilor urbane pentru si despre apa pe care o consumam.

Pentru testare vor fi pregatite 5 recipiente din sticla umplute cu apa, din 5 categorii diferite: apa de la robinet, apa de la robinet filtrata, apa de masa imbuteliata, apa minerala (plata) imbuteliata, apa care provine de la o cismea publica. Recipientele vor fi marcate separat, iar fiecare participant va gusta din toate cele 5 tipuri de apa. Fara a sti tipul de apa din fiecare pahar, vor acorda pentru fiecare puncte de la 1 la 5 (1 se acorda apei cu cel mai neplacut gust si 5 pentru apa cu cel mai bun gust). Abia dupa notare vor afla tipul de apa din fiecare pahar. Mai multe detalii se gasesc pe Facebook, pe pagina evenimentului.

Ziua Mondiala a Mediului (World Environment Day) este sarbatorita in fiecare an la nivel global pe 5 iunie. Aceasta zi speciala a fost desemnata de Adunarea Generala a Natiunilor Unite in 1972 pentru a incuraja adoptarea unei atitudini pozitive si responsabile fata de mediul inconjurator. De atunci Ziua Mondiala a Mediului este sarbatorita anual in intreaga lume prin diferite evenimente si actiuni concentrate pe o anumita tema. in 2015 se pune accent pe eficienta folosirii resurselor si pe sustenabilitatea consumului si a productiei.

Apa fara plastic este implementat la Iasi de Asociatia Mai Bine in parteneriat cu ApaVital, Agentia pentru Protectia Mediului Iasi si Wiron in perioada iulie 2014 – decembrie 2015. Proiectul are ca scop informarea si sensibilizarea publicului larg cu privire la importanta reducerii consumului de apa imbuteliata in PET-uri, generatoare de deseuri si de risipa.
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii