ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
11-10-2014, ora 16:07

“Ziua Internationala pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale” marcata de ISU Iasi

Articol de Madalina Irimia

Potrivit Rezolutiei 64/200 din 21 decembrie 2009, adoptata de Adunarea Generala a Organizatiei Natiunilor Unite, 13 octombrie este “Ziua Internationala pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale”.

Prin dezastre naturale se inteleg fenomenele naturale de origine geologica sau meteorologica, ori imbolnavirea unui numar mare de persoane sau animale, produse in mod brusc, ca fenomene de masa, provocand pierderi de vieti omenesti, pagube materiale si degradarea mediului ambiant. Pe teritoriul judetului nostru dintre riscurile naturale ce se pot manifesta amintim: cutremurele, alunecarile si prabusirile de teren, inundatiile, seceta si fenomenele meteorologice periculoase (inzapeziri, furtuni, inghet).

In data de 13 octombrie, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta “Mihail Grigore Sturdza” al Judetului Iasi organizeaza o serie de activitati dedicate popularizarii semnificatiei Zilei Internationale pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale, astfel:

1. La Universitatea de Medicina si Farmacie Grigore T. Popa Iasi, incepand cu ora 11:00, se va desfasura un exercitiu practic privind modul de comportare in cazul producerii unui seism, actiune ce are ca obiective: pregatirea salariatilor institutiei in vederea gestionarii situatiilor de urgenta generate de producerea unui seism; formarea deprinderilor necesare in randul studentilor privind regulile de comportare intr-o astfel de situatie; reducerea numarului de victime in cazul producerii unui seism major.

2. Desfasurarea unor activitati de tipul ,,Ziua Portilor Deschise’’, intre orele 11:00-16:00, la sediul I.S.U.J. Iasi si la sediile subunitatilor din municipiile Iasi, Pascani si orasul Tirgu Frumos. In cadrul acestei activitati, participantii vor asista la prezentarea autospecialelor de interventie si vor primi informatii referitoare la masurile de prevenire a dezastrelor naturale, limitarea efectelor acestor evenimente, modul de comportare in cazul producerii acestora.

ISU Iasi doreste sa fie si cu aceasta ocazie in mijlocul cetatenilor judetului pe care are datoria sa-i protejeze. Consideram ca aceste activitati de informare preventiva sunt foarte eficiente deoarece cunoasterea masurilor de protectie si autoprotectie va pot salva viata si pe cei dragi.”, au declarat reprezentantii ISU Iasi.

Foto: forum.pompierii.info

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii