A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727662030.7496.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Ziua Internationala a Teatrului pentru Copii si Tineret, la Teatrul „Luceafarul” Iasi
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
17-03-2015, ora 09:47

Ziua Internationala a Teatrului pentru Copii si Tineret, la Teatrul „Luceafarul” Iasi

Articol de Madalina Irimia
Saptamana aceasta, in calendarul UNESCO figureaza citeva zile speciale pentru arta teatrala. Vineri, 20 martie, este Ziua Internationala a Teatrului pentru Copii si Tineret, dar si Ziua Internationala a Povestilor si Ziua Internationala a Fericirii!

Sub asemenea generice, Teatrul "Luceafarul" va oferi publicului un program special: in cadrul proiectului "Luceafarul, centru zonal de cultura teatrala", o parte a trupei se va deplasa la Gura Humorului unde, la Casa de Cultura din localitate, va sustine, la orele 11 si 13, doua reprezentatii cu D'ale lui Pacala, dupa scrierile unor autori clasici (Ion Creanga, Ioan Slavici, Petre Dulfu), in regia lui Constantin Brehnescu.

La sediu, de la ora 10, cu aceeasi ocazie, a Zilei Internationale a Teatrului pentru Copii si Tineret, este programata o reprezentatie cu Capra cu trei iezi dupa Ion Creanga, un spectacol al lui Ion Ciubotaru care, pe fondul povestii, reface satul romanesc arhaic si specificul sau traditional. Creatia a fost prezentata anul trecut si publicului italian, in cadrul unui turneu international in Nordul Peninsulei, si, in 2013, publicului spaniol, in cadrul unui turneu la Barcelona, Alicante, Madrid, Zaragoza, Castellon de la Plana, Valencia, Ciudad Real, Salamanca.

O ora mai tirziu, la sala mare, va putea fi vizionat un alt spectacol special al Teatrului "Luceafarul", O harababura dupa Ion Sava. Spectacolul noverbal realizat de regizorul Ion Ciubotaru a fost premiat la Festivalul Mondial al Animatiei de la Praga cu Premiul pentru cea mai Originala Creatie, iar actorul Emanuel Florentin a fost recompensat cu Premiul pentru cel mai Bun Actor. Acum este reluat intr-o versiune refacuta, cu cateva ajustari de distributie. Echipei de creatori i s-a alaturat si coregraful Adrian Stefan, iar interpreti sint Emanuel Florentin, Ioana Iordache, Beatrice Volbea, Dumitru Georgescu, Elena Zmuncila, George Cocos.

Pe 21 martie, in intreaga lume se celebreaza Ziua Mondiala a Marionetei, iar duminica, 22 martie, in programul zilei a fost introdusa Punguta cu doi bani dupa Ion Creanga, un spectacol de cursa lunga, ale carui marionete (scenografia Axenti Marfa) au fost declarate Cele mai frumoase, la Festivalul International Vinnita Ucraina. De la 11:30, O harababura, aceasta "pantomima cu zgomote", cum a numit-o Ion Sava, se joaca la sala mare a Teatrului.
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii