ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
15-09-2012, ora 10:26

Ziua Internationala a Eticii in Media, la Iasi

Articol de Madalina Irimia

Asociatia pentru Jurnalism si Online Media (AJO) organizeaza vineri, 21 septembrie, la Iasi, un workshop dedicat Zilei Internationale a Eticii in Media (International Media Ethics Day), eveniment organizat la nivel mondial de Centrul International pentru Etica in Media (CIME).

Workshop-ul se adreseaza tuturor jurnalistilor si studentilor la jurnalism interesati de o dezbatere pe tema dilemelor etice pe care le pot intimpina in meseria lor. Evenimentul ofera un prilej ca etica in jurnalism sa fie evaluata si discutata in cadrul unui atelier bazat pe studii de caz si jocuri de rol.

Intilnirea va avea loc in cladirea Centrului de Afaceri IDEO, sala Eugen PAVEL, etajul 1, intre orele 18:30 si 20:30. Jurnalistii se pot inscrie la workshop trimitind un e-mail la adresa office@regionaljournalism.ro, pina pe data de 19 septembrie 2012. Nu se percepe taxa de participare.

Workshopul din Iasi va fi moderat de Liliana CIOBANU, jurnalist freelancer si corespondent in Romania pentru CNN, The Economist si France 24 English.

Pe plan global, Ziua Internationala a Eticii in Media este la a doua editie. Evenimentul a fost organizat pentru prima data pe 23 septembrie 2011 si s-a bucurat de participarea a peste 300 de jurnalisti din 11 tari de pe patru continente. Discutii si dezbateri online au fost organizate, concominent, pe aceeasi tema. Workshopuri similare vor fi organizate in aceeasi zi in: Marea Britanie, Ungaria, Rusia, Vanuatu, Nepal, Myanmar, Afghanistan, Pakistan, Germania, Peru, Ghana si Benin.

Centrul International pentru Etica in Media ii incurajeaza pe jurnalisti sa se implice activ in gasirea unui echilibru intre etica si practica in profesia lor prin alegerile si deciziile facute in fiecare zi. Prin workshopuri, traininguri si materiale informative, CIME a devenit o platforma internationala deschisa dialogului si colaborarilor pe teme privind dileme etice la nivel global. CIME considera ca jurnalistii, impreuna, au puterea sa formuleze si sa impuna tacit un cod etic ca un status quo al meseriei lor.

In urma evenimentelor din ultima perioada din tara noastra, Asociatia pentru Jurnalism si Online Media a considerat oportuna aducerea acestui workshop si in Romania. Credem ca organizarea unor dezbateri sistematice cu privire la problemele etice pe care le presupune profesia de jurnalist poate contribui la cresterea calitatii jurnalismului local.

Pentru a participa la workshop-ul dedicat Zilei Internationale a Eticii in Media, trimiteti un e-mail si datele dvs. de contact la adresa office@regionaljournalism.ro, pina pe data de 19 septembrie 2012.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii