ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
07-11-2014, ora 13:47

Zilele Sadoveanu la Muzeul Literaturii Romane Iasi

Articol de Madalina Irimia

In perioada 8-9 noiembrie va avea loc manifestarea „Zilele Sadoveanu”, organizat de Muzeul Literaturii Romane Iasi la muzeul „Mihail Sadoveanu”.

Timp de doua zile se va desfasura o serie de evenimente dedicate scriitorului Mihail Sadoveanu, coordonate de Lacramioara Balint.

Astfel, pe data de 8 noiembrie, cu incepere de la ora 12:00, premiile din cadrul Concursului National de Proza „Mihail Sadoveanu” vor fi decernate in cadrul unei ceremonii. La cea de-a VI-a editie a concursului au fost inscrise 76 de lucrari, iar juriul a fost format din prof. Constantin Dram (presedinte), scriitorii Mirel Cana (membru) si Florin Lazarescu (membru). Anul acesta vor fi acordate 6 premii, astfel: premiul I, premiul al II-lea, premiul al III-lea si trei mentiuni.

Ziua de sambata, 8 noiembrie, va continua cu un minirecital de muzica folk sustinut de Mihaela Axinte (chitara) si Andra Chelariu (voce).

Duminica, 9 noiembrie, de la ora 16:00, va avea loc conferinta cu tema „Cartile hagiografice la Sadoveanu”, sustinuta de arhimandritul Mihail Daniliuc, egumenul Schitului Vovidenia, Vanatori – Neamt.

Foto: cimec.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii