A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719816224.7182.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Zi de mare sarbatoare la Iasi. Mii de credinciosi au dormit afara, ca sa fie mai aproape la liturghia Sfantei Parascheva
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
14-10-2014, ora 10:13

Zi de mare sarbatoare la Iasi. Mii de credinciosi au dormit afara, ca sa fie mai aproape la liturghia Sfantei Parascheva

Articol de Madalina Irimia
Zi de mare sarbatoare, la Iasi, unde credinciosii o praznuiesc pe Sfanta Parascheva. Peste 130.000 de oameni s-au inchinat deja la racla cu moastele Cuvioasei in cele 4 zile de pelerinaj.

Luni-noapte, coloana de pelerini s-a intins pe mai bine de 1,5 kilometri. Credinta le-a fost pusa la grea incercare zecilor de mii de persoane stranse pentru a trece pe la racla Cuvioasei Parascheva. Insa oboseala nu a fost o piedica in calea dorintei de a atinge chiar si pentru cateva secunde sfintele moaste.

Toata noaptea, rugaciunile fierbinti s-au ridicat la cer, iar pe pamant cei care au trecut deja pe la racla au cautat un loc sa doarma pentru a fi la Sfanta Liturghie. Cei mai multi au venit pregatiti, cu paturi si merinde, sa innopteze sub cerul liber.
Credincioasa: "Ne-am facut aici dormitorul... Sunt venita de duminica, dar stau la ziua ei si abia maine seara plec."

"Am luat haine cu noi sa nu ne fie frig, paturi sa punem pe jos si trece noaptea asta la cuvioasa. Asteptam sfanta liturghie si plecam spre casa."

Multi vin impovarati de necazuri in familie sau de problemele de sanatate. Au speranta insa ca o ruga spusa aici este o cale spre vindecare: "Am venit la Sf. Parascheva pentru spor si ajutor la copii si nepoti si noua si sanatate sa ne dea ."

"Vin de multi ani... Am avut probleme, dar m-a ajutat cuvioasa de mi-a indeplinit toate dorintele."

Sunt si oameni care se considera norocosi ca s-au nascut in aceasta zi sfanta. Doamna Maricica din Galati, implineste 54 de ani. A lucrat mult timp in Italia si suferea ca nu putea veni la sarbatoare: "Cand eram afara plangeam, de ziua asta eu plangeam. De ce? Pentru ca trebuia sa fiu aici, era ziua mea."

Putini stiu ca moastele Cuvioasei Pasrascheva au fost aduse la Iasi in 1614 de catre domnitorul Vasile Lupu. Cuvioasa este cunoscuta si sub numele de Sfanta Vineri. Cei care cred in ea sunt convinsi ca ii fereste de boli, grindina, trasnet, iar pe copii de deochi.
Trupul ei a scapat intact dintr-un incendiu devastator care a pus la pamant manastirea "Sfintii Trei Ierarhi". Sicriul de argint s-a topit, osemintele nu.

Sursa: stirileprotv.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii