ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
19-06-2013, ora 17:07

YouthBank Iasi – la finalul celei de-a treia editii

Articol de Madalina Irimia

Sase proiecte implementate, finantate cu sume de pana la 2000 lei, sute de adolescenti implicati, 13 membri ai echipei YouthBank – au fost aplaudati si premiati marti, 18 iunie, in sala de Conferinte 502 a corpului R al Universitatii Alexandru Ioan Cuza, la evenimentul final marca YouthBank. Cei prezenti au aflat detalii despre activitatile desfasurate de YouthBank in aceasta editie: proiectele sponsorizate si evenimentele care au facut posibila strangerea de fonduri, povestile din spatele rezultatelor obtinute si provocarile care au dat sansa tinerilor liceeni sa invete ce inseamna sa dezvolti si sa duci la capat un proiect cu impact in comunitate.

Cu sprijinul YouthBank, anul acesta au fost sponsorizate 6 proiecte din arii diverse, incepand cu Let’s Dance, concursul de dans al elevilor de la Colegiul Mihai Eminescu, continuand cu proiectele pe tema nutritie si sport ( Life Design de la Colegiul National Dimitrie Cantemir si Move your Mind al elevilor de la Colegiul National Vasile Alecsandri) si cu Zambetul Sperantei, implementat tot de Colegiului National Vasile Alecsandri, apoi cu voluntariatul propus de elevii Colegiului National Costache Negruzzi cu Artisti pentru Copii, si incheind cu dezbaterile din cadrul proiectului EDIT 2.0, al participantilor de la Colegiul National Emil Racovita. YouthBank se mandreste, mai presus de toate, cu o schimbare de atitudine in randul liceenilor. Implicand elevii in activitati extrascolare, acestia au dovedit ca pot lua atitudine fata de comunitate si ceea ce ii inconjoara!

YouthBank este un program administrat de catre un grup de adolescenti, selectati si instruiti in acest scop, si urmareste: constituirea, promovarea si administrarea transparenta a unui fond special destinat proiectelor implementate de catre liceeni. Este un mecanism prin care sunt incurajate comportamente ale tinerilor legate de: filantropie, initiativa civica, responsabilitate. Coordonat la nivel local de Fundatia Comunitara Iasi si la nivel national de Asociatia pentru Relatii Comunitare, programul YouthBank a castigat titlul de “Cel mai bun proiect educational al anului 2010” la Gala Premiilor in Educatie si “Premiul pentru Cel mai bun proiect de voluntariat in domeniul tineret” la Gala Voluntariatului in anul 2011.

     
Tag-uri: YouthBank, Iasi, UAIC
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii