ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
09-04-2012, ora 13:10

World Vision Romania lanseaza platforma on-line minipoliticiani.worldvision.ro

Articol de Alexandra Stefanescu

In cadrul campaniei „Eu cum ajung la scoala?” initiata de organizatia neguvernamentala World Vision Romania, The Geeks lanseaza website-ul minipoliticieni.worldvision.ro. Noua platforma on-line, realizata pro bono de The Geeks, ii implica direct pe beneficiarii campaniei – 150 de copii din comuna Rebricea, judetul Vaslui – si are drept obiectiv incurajarea strangerii de fonduri in vederea achizitionarii unui microbuz scolar.

Mini-politicienii din Rebricea sunt copii care provin din familii sarace, dar care isi doresc o sansa la un viitor mai bun. Sunt copii care vor sa mearga in continuare la scoala si pentru asta merg 10-15 kilometri zilnic pe jos. Acesti copii s-au hotarat sa faca singuri ceva pentru a strange banii pentru microbuzul de care au atata nevoie pentru a-si continua studiile. Astfel, a luat nastere proiectul „Mini-politicienii din Rebricea”. Platforma creata de The Geeks permite utilizatorilor sa ii cunoasca pe copiii din Rebricea si sa ii sustina in atingerea viselor lor.

Astfel, cei care doresc sa sprijine mini-politicienii din Rebricea si , implicit, campania „Eu cum ajung la scoala?” pot intra pe platforma on-line dedicata proiectului, unde pot asculta mini-discursurile copiilor si, la final, pot alege care este „candidatul” pe care doresc sa il sustina. Fiecare vot presupune trimiterea unui SMS la 879 care se materializeaza intr-o donatie de 2 euro. La inceputul lunii mai, World Vision Romania va anunta care dintre copii a adunat cele mai multe voturi si a reusit sa stranga cele mai multe fonduri pentru microbuzul scolar.

Ne-am bucurat foarte mult pentru faptul ca am avut posibilitatea sa ne implicam in proiectul initiat de World Vision pentru copiii din Rebricea. Insa ne-am bucurat si mai tare atunci cand chiar i-am cunoscut pe copii si ne-am dat seama ca ei chiar au nevoie de acele microbuze. Am constatat cu ochii nostri ca "mini-politicienii din Rebricea" sunt, de fapt, niste copii foarte buni care au nesansa de a se confrunta cu o situatie pe care ei nu o pot schimba. Insa noi putem. Mai ales pentru ca ar fi trist ca acesti copii sa abandonezee studiile din cauza conditiilor si mai ales ca e atat de simplu sa o facem: trebuie doar sa trimitem un SMS", a declarat Costin Radu, Managing Partner The Geeks.

„Proiectul reprezinta inca un pas pe care il facem, cu ajutorul prietenilor de la The Geeks, pentru a putea oferi celor 150 de copii sansa de a-si continua studiile. Realizarea filmuletelor prezente pe website a durat 2 zile; 2 zile cu multa munca, intr-o scoala neincalzita, dar toti eram plini de entuziasm...insufletiti de copiii aceia veseli care vorbeau cu atata seninatate de drumul lung catre scoala. Am ramas profund impresionata de profesionalismul si dedicarea celor de la TheGeeks si le multumesc foarte mult pentru tot sprijinul acordat”, a declarat Adela Fundulea, Marketing Manager World Vision Romania.

Mai sunt 3 saptamani in care puteti sustine campania „Eu cum ajung la scoala?”

Pana la finalul lunii aprilie, puteti fi alaturi de cei 150 de copii din comuna Rebricea in incercarea de a schimba lucrurile in mai bine, pe minipoliticieni.worldvision.ro. De asemenea, ii puteti ajuta sa beneficieze de un microbuz scolar, donand:

• 2 euro la numarul de SMS 879;

• 5 euro la 0900 900 090 sau 10 euro la 0900 900 092, numere de telefon disponibile in reteaua Romtelecom.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii