ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
06-08-2012, ora 16:31

Vremea se raceste la Iasi, incepand de miercuri

Articol de Anca Gabriela Cretu

Daca astazi si maine, iesenii vor trebuie sa suporte temperaturi caniculare de peste 40 grade Celsius, incepand de miercuri, vremea se va raci treptat. Astfel, ne putem astepta la instabilitate astmosferica, care se va mentine pana la sfarsitul acestei saptamani.

Astazi, Centrul Metereologic Regional Moldova impreuna cu Serviciul Regional de Prognoza din Bacau a emis o atentionare de cod portocaliu pentru judetul Iasi, in ceea ce priveste valul de caldura persistent si disconfortul termic accentuat. Astfel, in perioada 6-7 august, temperaturile vor atinge frecvent temperaturi situate intre 38-40 de grade Celsius, iar disconfortul termic va fi accentuat si Indicele Termic de Umiditate va depasi pragul critic de 80 de unitati”, a anuntat sefa Serviciului de la Centrul Meteorologic Regional Moldova Iasi, Gina Tiron.

Practic, iesenii vor avea parte, de miercuri pana la sfarsitul acestei saptamani, de vreme racoroasa cu valori apropiate de normalul termic al acestei perioade.

In noaptea de 7 spre 8 august, vremea va fi usor instabila, vantul se va intensifica, iar trecator va lua aspect de vijelie. Local, in judetul Iasi se vor semnala averse, descarcari electrice si izolat-conditii de grindina. Spre sfarsitul saptamanii, vestile sunt bune pentru ca vremea va continua sa se raceasca ajungand la temperaturi normale pentru aceasta perioada. In weekend, ne asteptam ca in judetul Iasi, temperaturile sa tinda spre 24-25 grade Celsius, iar cele minime din timpul noptii, spre 13-14 grade Celsius”, a adaugat Gina Tiron.

Foto: ziarelive.ro

     
Tag-uri: canicula, meteo, Iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii