A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719681006.2496.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Voluntariatul studentilor de la „Cuza”va fi recunoscut de universitate
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

EDUCATIE
14-03-2014, ora 11:18

Voluntariatul studentilor de la „Cuza”va fi recunoscut de universitate

Articol de Alexandra Stefanescu

Liga Studentilor din Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi (LS IASI) a propus Universitatii „Cuza” adoptarea unei metodologii-cadru prin care activitatile de voluntariat ale studentilor sa fie recunoscute de universitate prin acordarea unor credite transferabile, care vor fi trecute in suplimentul de diploma.

Acordarea de credite studentilor pentru activitatile de voluntariat este mentionata in Legea Educatiei Nationale nr. 1/2011 si in Statutul Studentului (OMECTS 3666/2012).

Initiativa recunoasterii educatiei non-formale apartine Aliantei Nationale a Organizatiilor Studentesti din Romania (ANOSR), care, la nivel national, prin Legea Educatiei Nationale si Statutul Studentului a reusit sa constientizeze importanta recunoasterii competentelor dobandite prin voluntariat.

Nu trebuie pierduti din vedere angajatorii, care vad in activitatea de voluntariat o alternativa eficienta de formare profesionala, dezvoltand astfel o disponibilitate mai mare de a oferi sansa tinerilor de a se integra in cadrul unei companii sau a unei institutii ca angajati”, a precizat Cristina Popescu, coordonator departament proiecte LS IASI.

In vederea recunoasterii activitatii de voluntariat, studentii vor trebui sa depuna un dosar care sa contina un raport de activitate, Curriculum Vitae, recomandari, diplome si alte documente care sa dovedeasca implicarea lor. In momentul de fata, reprezentantii Ligii Studentilor asteapta raspunsul universitatii cu privire la adoptarea metodologiei.

Avand in vedere existenta unui cadru legal pentru adoptarea unei asemenea metodologii si a necesitatii pe care o resimt studentii in recunoasterea nu numai a competentelor dobandite prin voluntariat, dar si a voluntariatului in sine drept experienta profesionala, consideram ca, in momentul de fata, facem un pas necesar pentru a-i ajuta pe studenti sa se integreze pe piata de munca”, a explicat Silvian-Emanuel MAN, presedinte LS IASI.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii