ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

CULTURA
28-10-2014, ora 09:45

Viorel Ilisoi isi lanseaza cartea la Iasi

Articol de Cristian Amariei

Joi, 30 octombrie, incepand cu ora 18:00, Muzeul Literaturii Romane Iasi organizeaza la muzeul „Vasile Pogor” sedinta a XVIII-a din seria noua a Prelectiunilor Junimii.

Seara va debuta cu lansarea volumului „Necunoscutul Mihai Codreanu”, in prezenta autorului Viorel Ilisoi. Volumul va fi prezentat de catre cunoscutul profesor de jurnalism Daniel Condurache si criticul literar Bogdan Cretu. „Necunoscutul Mihai Codreanu” face parte dintr-un proiect original initiat de Muzeul Literaturii Romane Iasi si sustinut de Consiliul Judetean Iasi, menit sa promoveze muzeele literare iesene si sa puna in valoare patrimoniul literar.

Aparut la Editura Muzeelor Literare, volumul reprezinta un reportaj literar de exceptie despre ieri omul, azi muzeul Mihai Codreanu. Cu nas de fin detectiv, antrenat in sute de anchete jurnalistice asupra semenilor nostri contemporani, Viorel Ilisoi a intrat in Vila Sonet din Iasi, a urmarit cu lupa obiectele, cartile, fotografiile, trecutul poetului si a reusit sa-l reinvie printre randuri. Alert, cu multe informatii stiute doar de putini carturari, cu umor, cu tristete, cu suflet, Viorel Ilisoi aduce la viata nu doar omul, ci si muzeul, intr-o poveste captivanta, numai buna de dat la ziar, dar care face cat un roman.

Seara de 30 octombrie de la muzeul „Vasile Pogor” va continua cu sedinta a XVIII-a din seria noua a Prelectiunilor Junimii, „Cum sa iubesti un poet”, avandu-l ca prelector pe Viorel Ilisoi, unul dintre cei mai cunoscuti si apreciati jurnalisti romani, cu un portofoliu impresionant de reportaje si articole.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii