ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
04-12-2012, ora 17:43

Viceprimarul Mihai Chirica: „Fostii angajati CET Iasi au devenit cu maxima usurinta o masa de manevra politica”

Articol de Diana Dumitriu

Fostii angajati ai CET au devenit masa de manevra politica, a spus azi viceprimarul Mihai Chirica. El a precizat ca desi in cursul zilei cei 100 de protestatari de la CET au adus mai multe cuvinte injurioase la adresa municipalitatii, Primaria nu poate incalca legea pentru a le acorda salariile compensatorii.

Au devenit cu maxima usurinta o masa de manevra. Nimeni dintre noi nu va incalca Legea. Sa fim clari. Daca legea permite sa se faca acele plati, sa se faca. Daca legea nu permite sa se faca, atunci nu vom permite. Lasam sa se desfasoare lucrurile conform legii. Cand le-a fost bine si trageau CET-ul in jos totul era OK, fara sa se gandeasca ca inmormanteaza propria lor activitate. Acum cand au de incasat salarii compensatorii de sute de milioane de lei, noi suntem hotii si ei sunt cei buni”, a spus Mihai Chirica.

El a precizat ca desi protestatarii care s-au adunat in fata Primariei nu au fost angajatii institutiei administrative, vor fi sprijiniti de reprezentantii municipalitatii in orice maniera legala pe care acestia doresc sa o abordeze si care poate sa raspuna aplicarii oricarei norme privind plata salariilor compensatorii.

Ne pare rau ca sunt in situatia asta. Nimeni nu este bucuros ca ei au ajuns in situatia asta. Sunt lucruri care nu mai depind de Primarie. Contestatia privind plata salariilor compensatorii nu a facut-o Primaria, ci ANRPS, o institutie a statului roman”, a spus viceprimarul Chirica.

Foto: monitorul.com.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii