ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
25-09-2014, ora 13:49

Vice-ambasadorul Marii Britanii in Romania, incantat de relatia Iasului cu orasele Chisinau si Cernauti

Articol de Madalina Irimia
Primarul Gheorghe Nichita s-a intalnit, in cursul zilei de miercuri, 24 septembrie, cu Excelenta Sa domnul Adam Sambrook, Vice-ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii (insarcinat cu Afaceri), la sediul Primariei Municipiului Iasi. La intrevedere a participat si prefectul judetului Iasi, Dan Carlan.

Discutiile avute cu edilul-sef s-au axat atat pe teme economice si culturale, dar si pe tema legaturilor stranse pe care le are Iasul atat cu Chisinaul, cat si cu Cernautiul. Reprezentantul Ambasadei Marii Britanii in Romania s-a declarat incatat de relatia cu cele doua orase infratite cu Iasul, dar mai ales de sprijinul pe care il acorda Romania Republicii Moldova, atat in ceea ce priveste schimburile economice, dar si cele culturale.

I-am prezentat Excelentei Sale strategia noastra privind obtinerea titului de Capitala Culturala Europeana in anul 2021. Se cunoaste faptul ca Iasul are cuprinsa in strategia sa dezvoltarea unei axe culturale Iasi – Chisinau – Cernauti, axa care are drept scop dezvoltarea relatiilor culturale cu cele doua orase. Mai mult decat atat, i-am explicat Excelentei Sale faptul ca relatiile noastre de cooperare nu sunt axate doar pe domeniul cultural, economia si educatia fiind domenii de interes comun pentru toate cele trei orase”, a declarat primarul Gheorghe Nichita.

E.S. Adam Sambrook se afla in aceste zile intr-o vizita in mai multe judete ale Moldovei, urmatorul judet unde se va deplasa fiind Suceava.
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii