A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727664894.8209.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Vezi toate modificarile facute in traficul din Iasi
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
11-04-2013, ora 14:55

Vezi toate modificarile facute in traficul din Iasi

Articol de Madalina Irimia

Lucrarile de infrastructura au dus la modificari ale circulatiei in diferite zone ale orasului. Intrunita saptamana trecuta intr-o sedinta extraordinara, Comisia de Circulatie a decis luarea unor masuri necesare pentru siguranta pietonilor si soferilor.

Reglementari in Centru

Traficul pe axa 14 Decembrie, Cuza Voda, Vasile Alecsandri s-a aglomerat din cauza lucrarilor de pavare de pe Stefan cel Mare, lucrari ce au condus la inchiderea circulatiei pe bulevard. Pentru a fluidiza traficul, Comisia de Circulatie a hotarat mutarea statiei de taximetre din fata restaurantului Select catre zona din dreptul Galeriilor de Arta. De altfel, intregul areal al Centrului Istoric se afla intr-o perioada de schimbari semnificative. Astfel, si pe strada I.C. Bratianu (intre Materna si Teatrul National) se lucreaza intr-un ritm sustinut la montarea pietrei cubice, lucrarile avansand vizibil in ultimele zile. Practic, pe un sens de circulatie a strazii a fost deja realizata pavarea cu piatra cubica, lucrarile fiind intr-un stadiu inaintat si pe trotuarul de pe partea cofetariei Opera. Operatiunea de pavare va continua pe bulevardul Stefan cel Mare si Sfant, in directia Pietei Unirii, fiind deja decapat asfaltul de pe ambele trotuare si inlocuit cu un strat de beton peste care se vor plasa pietrele cubice.

Devieri de trafic

Lascar Catargi, una dintre principalele strazi din Copou, a intrat intr-un radical proces de modernizare. Lucrarile incepute aici se desfasoara pe portiunea cuprinsa intre str. Gheorghe Asachi si str. General Berthelot si au condus deja la decaparea asfaltului si nivelarea solului pentru a-l pregati pentru turnarea noului covor asfaltic. Santierul de pe Lascar Catargi a presupus unele devieri ale traficului, concretizate in schimbarea sensului unic pe str. Ralet, dinspre str. Lascar Catargi catre str. Sararie, soferii putand circula pe acest sens de pe str. Mihail Kogalniceanu.

Lucrari langa Parchet

Din acelasi pachet de lucrari aferente Axei Culturale fac parte si cele care se desfasoara pe str. Vasile Conta, acolo unde muncitorii si utilajele au intrat intr-un ritm de lucru intens. Pe langa lucrarile de reabilitare a carosabilului, pe aceasta strada se executa si ingroparea retelelor de cablu in tuburi speciale. Santierul de pe Vasile Conta a dus la montarea unui semn de „Oprire interzisa” pe str. Nicolae Balcescu, in spatele Policlinicii nr. 1, pentru a facilita accesul la Institutul de Medicina Legala.

Chioscuri demolate

O alta masura anuntata de cateva luni a fost recent pusa in aplicare. Astfel, chioscurile de pe bulevardul Independentei, din statia de autobuz de la fosta piata Dimitrov, au fost demolate. Decizia a fost dublu motivata de sefii orasului: pe de o parte, in locul tonetelor va fi reamenajat si largit trotuarul. Pe de alta parte, micii comercianti de acolo oricum nu ar mai fi putut functiona odata cu realizarea pasajului subteran Eminescu.

Traficul greu, restrictionat

Pentru a preintampina o supraaglomerare a traficului in aceasta perioada a santierelor deschise, Comisia de Circulatie a decis, in sedinta de vineri, sa interzica pe raza municipiului Iasi traficul greu, inclusiv pentru riverani. Practic, niciun autovehicul cu o greutate mai mare de 7,5 tone pe osie nu va mai putea circula pe strazile orasului.

Foto: curierul-iasi.ro

     
Tag-uri: modificari, trafic, Iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii