ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
12-09-2012, ora 16:04

Vezi ce masuri va lua Inspectoratul de Politie Judetean Iasi pentru ca noul an scolar sa se desfasoare in siguranta

Articol de Madalina Irimia

In contextul inceperii anului scolar 2012/2013, comisarul sef de politie Ioan Scripniciuc, seful Inspectoratului de Politie Judetean Iasi a prezentat masurile dispuse la nivelul judetului Iasi care sa conduca la imbunatatirea climatului de siguranta in incinta si zona adiacenta unitatilor de invatamant preuniversitar.

In acest sens, fiecare unitate de invatamant va fi inclusa in itinerariile de patrulare auto si pedestre ale politiei. De asemenea, la fiecare scoala vor fi afisate datele de contact ale politistului de proximitate.

Echipajele de politie vor fi prezente, zilnic, in zona intrarilor in scoli, in intervalele orare in care se efectueaza intrarea si iesirea de la cursuri a elevilor. De asemenea, vor fi supravegheate in permanenta traseele de deplasare a elevilor.

Seful Inspectoratului de Politie Judetean Iasi a dispus identificarea si controlarea tuturor unitatilor economice din zona adiacenta unitatilor de invatamant cu privire la respectarea categoriilor de produse ce pot fi comercializate minorilor.

Atat in mediul urban, cat si rural, politistii din structurile de prevenire, de proximitate si de la posturile comunale vor avea intalniri cu reprezentanti ai scolii, cat si cu parinti si elevi, in cadrul carora vor fi prezentate aspecte care vor viza pregatirea anti-infractionala si anti-victimizare a copiilor.

Pentru prevenirea evenimentelor rutiere in care sunt implicati elevi, efectivele politiei rutiere vor asigura prezenta in apropierea scolilor, pe arterele de circulatie intens tranzitate, pentru asigurarea fluentei si sigurantei traficului rutier. Totodata, pe parcursul anului scolar vor fi organizate cu elevii, mai ales cei din ciclul primar, activitati de educatie rutiera, intrucat copiii sunt vulnerabili la implicarea in accidente de circulatie, reactiile lor fiind imprevizibile pentru conducatorii auto.

Foto: impactingorj.com

     
Tag-uri: Politie, Iasi, elevi, scoli
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii