ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
29-01-2015, ora 06:47

Val de infectii respiratorii. Intr-o singura saptamana, la Iasi, s-au inregistrat peste 10.000 de cazuri

Articol de Cristian Amariei
Val de viroze si pneumonii la Iasi. intr-o singura saptamana s-au inregistrat peste 10 mii de imbolnaviri, iar aproape 350 dintre pacienti au avut nevoie de spitalizare. Medicii se asteapta ca in perioada urmatoare sa apara si primele cazuri de gripa si recomanda, in continuare, vaccinarea drept cea mai buna masura de preventie.

Medicii de familie din judetul Iasi au raportat in ultima saptamana peste opt mii de viroze respiratorii, in crestere cu aproape o mie fata de acum doua saptamani. Alti doua mii de oameni care ajuns la cabinetele doctorilor au fost diagnosticati cu pneumonie, si in aceasta privinta inregistrandu-se o crestere simtitoare a imbolnavirilor. Medicii infectionisti recomanda celor care au simptome de raceala sa ceara opinia unui specialist pentru ca, in cazul unui tratament neadecvat, pot aparea complicatii.

Temperatura de peste 39 de grade, cu alterare importanta a starii generale, in sensul ca bolnavul are senzatia ca nu se poate ridica din pat, cu disparitia poftei de mancare, sugereaza o posibila gripa, motiv pentru care spunem pacientilor sa vina direct la triajul spitalului," a declarat Carmen Dorobat, managerul Spitalului Clinic de Boli Infectioase Iasi.

De preferat era ca persoanele peste 65 de ani, cele cu boli cronice si copiii sa se fi vaccinat pana la aceasta data, spun medicii. Mai ales ca luna februarie este apogeul cazurilor de gripa.

Statistic vorbind, conform datelor centralizate pana in prezent, s-au vaccinat 15.619 persoane. Vaccinarea a inceput undeva la jumatatea lunii noiembrie. si, daca ne referim la saptamana 12-19 ianuarie, in aceasta perioada s-au vaccinat 232 de persoane," a declarat Marius Voicescu, purtatorul de cuvant al Directiei de Sanatate Publica Iasi.

La Iasi mai sunt disponibile gratuit aproximativ 400 de vaccinuri antigripale.

Sursa: digi24.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii