ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
08-03-2014, ora 10:09

VREMEA de 8 martie. PROGNOZA METEO pentru weekend

Articol de Cristian Amariei

In regiunile sudice si sud-estice, mai ales ziua, cerul va fi mai mult noros si local va mai ploua slab. In restul teritoriului cerul va fi variabil, cu innorari temporare, iar ploile se vor semnala izolat. Vor fi precipitatii mixte local in zona montana si trecator, posibil, si in Moldova.

Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari in sud-est si la munte, iar trecator si in celelalte zone. In a doua parte a noptii vantul se va intensifica in nord-est, iar pe crestele Carpatilor Orientali va fi tare.

Temperaturile maxime, mai ridicate decat mediile multianuale ale perioadei in vest, nord si centru, vor fi cuprinse intre 5 grade in Dobrogea si 15 grade in Banat si dealurile Crisanei, iar cele minime intre -2 si 4 grade. In zonele joase, izolat, dimineata si mai ales noaptea va fi ceata.

DUMINICA

In sudul si estul tarii valorile termice vor fi apropiate de mediile climatologice, cerul va fi temporar noros si, mai ales in prima parte a zilei si spre sfarsitul intervalului, pe arii restranse va ploua slab. Izolat si trecator in cursul noptii vor fi posibile si precipitatii sub forma de lapovita si ninsoare, iar la munte vor predomina ninsorile. In restul teritoriului vremea va ramane mai calda decat in mod obisnuit, cerul va fi variabil, iar conditiile de ploaie vor fi reduse. Indeosebi pe parcursul zilei, vantul va avea intensificari in cea mai mare parte a tarii, cu viteze mai mari in regiunile estice si sud-estice, unde rafalele vor depasi temporar 50...55 km/h, precum si in zona montana inalta, unde va sufla tare. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 5 grade in Moldova si 16 grade in Dealurile de Vest, iar cele minime se vor situa intre -7 si 4 grade. Izolat va fi ceata.

Sursa: mediafax.ro

Foto: energyonline.ro

     
Tag-uri: vreme, primavara, 8 Martie
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii