A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1720105921.3911.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

VITANGE, un proiect care atrage varstnicii dornici sa lucreze pe calculator
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

EDUCATIE
18-02-2013, ora 18:27

VITANGE, un proiect care atrage varstnicii dornici sa lucreze pe calculator

Articol de Diana Dumitriu

Conducerea Inspectoratului Scolar Judetean Iasi a demarat azi cursurile proiectului VITANGE (Valorisation of Innovative Technologies for Aging in Europe), proiect care se desfasoara in paralel si in celelalte organizatii partenere din Italia, Turcia, Grecia, Portugalia si Marea Britanie.

Prima intalnire cu peste 40 de persoane cu varste de peste 50 de ani interesate a avut loc la Inspectoratul Scolar Judetean Iasi. Spre surprinderea organizatorilor, numarul varstnicilor care doresc sa desluseasca tainele calculatorului este mult mai mare decat se asteptau initial. Unii dintre cursanti sunt deja obisnuiti cu calculatorul insa vor sa afle care sunt ultimile noutati in domeniu.

Inspectorul Gabriela Conea, managerul de proiect a explicat ca sesiunile de formare se vor desfasura la Colegiul "Costache Negruzzi" si Liceul teoretic "Miron Costin" Iasi, pe parcursul a 58 de ore, acoperind 16 module: Informatii generale despre calculatoare, Utilizarea Calculatorului, software-ul VINTAGE, software-ul VINTAGE: editor de text, software-ul VINTAGE: instrumente financiare si de calcul, acces Internet, E-comunicare: E-mail-ul, E-comunicatii: retele sociale, E-comunicatii: Skype, Informatii & Divertisment: Stiri si informatii, Informatii & Divertisment: YouTube si videoclipuri, Informatii si Divertisment: Fotografii, E-Health, Siguranta pe internet, E-Commerce, dispozitive Touch.

Aceasta a precizat ca impactul activitatilor proiectului va fi asigurat prin implicarea transversala a diferite grupuri tinta: persoanele in varsta, asociatiile de voluntari, institutii de educatie a adultilor, autoritatile publice, IMM-uri si alte organisme private ce doresc sa reduca excluziunea digitala a persoanelor pensionate.

Foto:seniorsworldchronicle.com

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii