ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
02-05-2013, ora 08:02

Urmarire pentru prinderea unui contrabandist de tigari. Barbatul ascundea in masina aproape 100.000 de tigarete

Articol de Cristian Amariei

Politistii au depistat in trafic un autovehicul care transporta aproape 100.000 de tigarete de contrabanda in valoare de peste 48.000 de lei. Conducatorul autovehiculului a fost retinut de politisti.

Pe data de 30 aprilie, un echipaj mixt format din politisti si jandarmi, aflat in exercitarea atributiilor de serviciu in orasul Saveni, judetul Botosani, a efectuat semnal regulamentar de oprire al unui autovehicul, insa conducatorul acestuia a ignorant semnalele politistului. S-a procedat la urmarirea autovehiculului, care s-a indreptat inspre municipiul Botosani, reusindu-se blocarea in trafic si oprirea acestuia pe DN 29, la aproximativ doi kilometri de orasul Saveni”, informeaza Inspectoratul General al Politiei Romane.

In urma controlului autovehiculului, condus de un tanar de 26 de ani, din comuna Cotusca, judetul Botosani, politistii au depistat mai multe colete continand 97.900 de tigarete (4.895 pachete), de provenienta Republica Moldova, pentru care conducatorul auto nu a putut prezenta documente.

Cercetarile in cauza au fost preluate de catre politistii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor – I.P.J. Botosani, iar in urma verificarilor efectuate de acestia s-a stabilit ca tigarile au fost introduse in Romania peste raul Prut, in zona localitatii Miorcani, de unde au fost preluate de suspect cu scopul de a fi transportate si comercializate pe raza municipiului Botosani. Cele 97.900 de tigarete, in valoare totala de 48.950 de lei, a fost ridicata in vederea continuarii cercetarilor, iar autovehiculul folosit pentru transportul marfii de contrabanda, a fost indisponibilizat. Suspectul a fost retinut pentru 24 de ore, fiind cercetat sub aspectul savarsirii infractiunii de colectarea, detinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea si vanzarea bunurilor sau a marfurilor ce trebuie plasate sub un regim vamal cunoscand ca acestea provin din contrabanda sau sunt destinate savarsirii acesteaia”, anunta IGPR.

Foto: adevarul.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii