ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

EDUCATIE
15-05-2013, ora 07:05

Universitatea Tehnica din Iasi gazduieste a IX-a editie a Simpozionului International al Specialistilor din domeniile Tricotaje si Confectii, ISKA-2013

Articol de Alexandra Stefanescu

Facultatea de Textile-Pielarie si Management Industrial (TPMI) a Universitatii Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iasi (TUIASI) va gazdui in perioada 21-22 iunie 2013, a IX-a editie a Simpozionului International al Specialistilor din domeniile Tricotaje si Confectii.

La ISKA 2013 si-au anuntat participarea cu lucrari autori din 7 tari precum Bulgaria, Slovenia, Turcia, Olanda, Rusia, Republica Moldova si Romania. Organizatorii conferintei au primit peste 70 de propuneri de publicari de lucrari stiintifice cu teme in domeniul prelucrarilor, materialelor, proiectarii, calitatii in fabricatie si a educatiei.

In plenul simpozionului vor sustine prezentari personalitati din domeniu, vor participa si specialisti din industria de textile-pielarie, tricotaje si confectii care isi vor prezenta firmele si oferta de locuri de munca. Cu acest prilej se va organiza si o prezentare de lucrari de creatie studenteasca.

Lucrarile simpozionului vor fi publicate in volumul “Textiles of the Future”, ISSN.

Manifestarea este organizata de Departamentul de Ingineria Tricoturilor si a Confectiilor al TUIASI in colaborare cu Scoala Doctorala a Facultatii TPMI, Asociatia Absolventilor Facultatii de Textile-Pielarie (ASITEX), Institutul National de Inventica din Iasi (INI), Asociatia Inginerilor din Romania (AGIR). Lucrarile conferintei vor fi sustinute in amfiteatrele facultatii TPMI.

Prima editie a simpozionului a fost organizata in anul 1993, fiind o manifestare stiintifica adresata specialistilor din domeniul tricotajelor si confectiilor si a continuat, ca o manifestare de nivel national, organizata in limba romana, pana in anul 2008. Incepand cu editia 2009, simpozionul a capatat caracter international.

Foto: iasi365.com

     
Tag-uri: simpozion, TUIASI, textile
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii