A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719833821.1736.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Universitatea "Mihail Kogalniceanu", aflata in lichidare, vrea sa fuzioneze cu alta universitate
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
09-07-2014, ora 19:37

Universitatea "Mihail Kogalniceanu", aflata in lichidare, vrea sa fuzioneze cu alta universitate

Articol de Cristian Amariei

Conducerea Universitatii "Mihail Kogalniceanu" din Iasi, ale carei programe au intrat in lichidare, spune ca se afla in negocieri avansate cu mai multe institutii de invatamant superior iesene, publice sau private, cu care sa fuzioneze prin absorbtie.

"Era de asteptat ca programele sa intre in lichidare. Deocamdata nu este nimic concret in privinta discutiilor de fuzionare, dar credem ca va fi mai greu de acum, va fi mai greu sa se concretizeze o fuziune. Insa oamenii inca asteapta, sa vedem care va fi situatia", a declarat Cristian Sandache, rectorul Universitatii "Mihail Kogalniceanu”, citat de mediafax.ro.

Conform unor surse oficiale, patrimoniul institutiei de invatamant superior privat nu va trece in proprietatea asociatiei fondatorilor, existand stipulata in contractul de acreditare necesitatea faptului ca in cladirea universitatii sa se desfasoare exclusiv activitati din domeniul invatamantului si cercetarii.

Universitatea "Mihail Kogalniceanu" s-a format prin desprindere, in 2005, dintr-o alta universitate privata din Iasi - Universitatea "Dimitrie Cantemir" - si avea doua ramuri de studiu la licenta si master: Drept si Stiinte ale comunicarii.

O alta institutie de invatamant superior ieseana aflata in aceeasi situatie este Universitatea "Apollonia", unde majoritatea programelor vor intra in lichidare, astfel ca pentru acestea nu se va mai putea organiza admitere in anul universitar 2014-2015. Astfel, universitatea nu va putea organiza admitere la specializarile Medicina dentara, Tehnica dentara, Comunicare si relatii publice si Jurnalism. Mai raman doar specializarile Asistenta medicala generala si Balneofiziokinetoterapie si recuperare, unde pot fi inmatriculati cate 20 de studenti, universitatea functionand cu autorizatie provizorie si lipsa incredere de la Agentia Romana de Asigurarea Calitatii in Invatamantul Superior.

Sursa: mediafax.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii