ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SPORT
14-05-2013, ora 11:01

Universitatea Cluj - CSMS Iasi, 0-2. Iesenii la 4 puncte de un loc ce le-ar asigura salvarea de la retrogradare

Articol de Cristian Amariei

Universitatea Cluj a fost invinsa, luni, pe teren propriu, cu scorul de 2-0 (2-0), de echipa CSMS Iasi, intr-un meci din etapa a XXXI-a a Ligii I .

Renasterea din tur, inceputa la victoria din Copou in fata lui U Cluj, pare sa se repete, dupa ce aseara, CSMS Iasi s-a impus pe terenul echipei vazuta de multi ca fiind revelatia returului.

Meciul, inceput intr-o nota de echilibru, dar cu un plus de determinare pentru oaspeti, a fost dinamitat in minutul 21, cand Tiganasu a marcat cu o reusita de exceptie: sut de la 22 de metri lateral stanga, in diagonala, mingea lovind bara transversala, aproape de vinclu, inainte de a intra in plasa. Executia sa, ce poate candida drept golul campionatului, a fost apreciata si de antrenorul Sorin Cartu, a carui reactie antologica a fost surprinsa de camerele tv: "Ce gol!"

Din acest moment, CSMS Iasi a controlat jocul, si a reusit sa se desprinda cu 4 minute inainte de pauza. O pasa excelenta a lui Vladu, urmata de centrarea lui Tiganasu in fata portii, este finalizata simplu, cu latul, de Adi Patulea: 0-2!

Clujenii incep mai bine actul secund, presiunea exercitata ducand la eliminarea lui Mihalachioae, obligat sa faulteze in pozitie de ultim aparator pentru a-l opri din cursa pe Janos Szekely. Lovitura libera ce a urmat, executata de fostul stelist, a fost parata de portarul Lungu. In inferioritate, CSMS Iasi s-a aparat exact si a conservat avantajul de pe tabela, gazdele contand in atac doar la sutul lui Dedu, cu zece minute inainte de final, respins in corner de acelasi Lungu.

Sorin Cartu: “Cand obtii trei puncte, te gandesti la lucruri pozitive. Exista regretul ca aceste puncte nu au venit mai devreme, mai ales la Chiajna, insa retrogradarea se joaca, mai avem sanse. Trebuie sa legam si alte victorii. Azi am jucat mai bine, am avut mai multa posesie, atmosfera a fost buna, terenul la fel. Am avut momente bune in prima repriza, a mai fost si golul senzational al lui Tiganasu. Acel cartonas rosu primit ne-a facut sa schimbam registrul tactic, ne-am aparat mai mult in repriza a doua, pentru ca era greu sa atacam in zece oameni. Si in tur aceasta echipa a legat victorii dupa un succes cu U Cluj, speram ca asa va fi si acum”.

Aceasta victorie, apropie CSMS Iasi la 4 puncte de un loc ce i-ar asigura salvarea de la retrogradare, cu 3 etape ramase de disputat.

U Cluj: V. Niculescu – Ciupe, Szilagyi, Ninu, Nicola – Bucsa, Ad. Popa II (‘64 - Apostu) – Buleica, Muzac, Borza (‘46 - Szekely) – Tony (‘46 - Dedu).

Antrenor: Ionel Ganea.

CSMS IASI: Lungu – Mihalachioaie, Cretu, Tincu, Vladu – Milea (’79 - Moutinho), Semenenko – Ciucur (’54 - Mitrea), Onofras (’69 Cl. Tudor), Tiganasu – Patulea.

Antrenor: Sorin Cirtu.

Urmatorul meci va avea loc luni, 20 mai, de la ora 21:30, in Copou, contra celor de la Gaz Metan Medias.

Foto: oricesport.com

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii