ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
13-05-2014, ora 17:23

Un veteran de razboi din Iasi, in varsta de 96 de ani, avansat in grad

Articol de Alexandra Stefanescu

Marti, 13 mai, la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judetean Iasi, a fost avansat la gradul de locotenent colonel in retragere maiorul Jitaru Ilie.

In prezenta generalului in retragere Ionescu Ilie – presedintele Asociatiei Veteranilor de Razboi din M.A.I. - Filiala Iasi, Jitaru Ilie a primit gradele de locotenent colonel, in cadrul unui adunari la care au participat mai multi jandarmi din inspectorat.

Lt. col. (r) Jitaru Ilie s-a nascut la 20 iulie 1918, intr-o familie cu multi copii. A fost incorporat la un centru de jandarmi in anul 1939, iar in anul 1942 a fost selectionat la Scoala de Subofiteri Jandarmi de la Dragasani, la absolvirea careia obtinut gradul se sergent major.

Dupa terminarea scolii de subofiteri a fost repartizat la Postul de Jandarmi din comuna Gataia, jud. Timis, iar in anul 1944, cu Legiunea de Jandarmi Timis, a desfasurat misiuni in zona Banatului. A facut parte din Jandarmerie pana in anul 1949, cand Jandarmeria Rurala a fost desfiintata.

Pentru activitatea depusa in cadrul Asociatiei Veteranilor de Razboi Jitaru Ilie a fost avansat succesiv pana la gradul de locotenent colonel in retragere.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii