ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
02-11-2014, ora 11:37

Un profesor din Iasi ii invata pe ministrii Educatiei cum se preda invatamantul gratuit. A schimbat viata a zeci de copii

Articol de Cristian Amariei
Un profesor din Iasi ne da o lectie de generozitate. Nu daruieste averi, ci stiinta lui copiilor nevoiasi care se viseaza medici. Fara nici un ban, Mircea Nedea merge mult mai departe decat o face problematicul nostru sistem educational: ajunge la sufletele copiilor si-i transforma.

Cu vocatie si talent, el a devenit un adevarat model si un lider in comunitatea lui, care astazi ii multumeste pentru marele merit de a schimba viitorul a zeci de copii sarmani.
De mai bine de patru ani isi incepe diminetile de sambata la fel profesorul de biologie Mircea Nedea. Ar fi putut face orice cu timpul lui liber. Sa-si viziteze copii si nepotul de la Bucuresti pe care nu-i vede decat de Pasti si Craciun. A ales sa-si daruiasca gratuit stiinta copiilor din familii nevoiase care se viseaza medici.

Profesorul Nedea impreuna cu sotia, tot profesor de biologie, auinceput sa lupte impotriva abandonului scolar intalnit frecvent in randul copiilor NEVOIASI. Sa mobilizeze comunitatea, sa schimbe mentalitati , sa arate ca sa poate. II mediteaza fara nici un leu, mai ales pe cei care vor sa devina medici.
"Copiii acestia care sunt foarte saraci, nu stiu daca la fel de saraci cum am fost eu si ma bucur ca am fost pentru ca saracia m-a facut un om foarte serios , sincer", spune profesorul.

53 de copii care poate n-ar fi terminat decat liceul sau ar fi plecat la munca strainatate vor deveni medici datorita lor. Pentru ca au refuzat sa se supuna sistemului educational care desi teoretic e gratuit, in practica, obliga sute de mii de familii sa faca eforturi financiare uriase daca au vise marete pentru copiii lor.

Integral pe stirileprotv.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii