ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
17-06-2015, ora 11:16

Un politist din judetul Iasi a refuzat un barbat care a incercat sa ii dea mita

Articol de Cristian Amariei
Un politist din judetul Iasi a refuzat mita de 50 de euro, suma oferita de un barbat, pentru a nu-si indeplini atributiile de serviciu.

La data de 15 iunie, ofiterii Directiei Generale Anticoruptie (D.G.A.) - Serviciul Judetean Anticoruptie (S.J.A.) Iasi, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Iasi au organizat o actiune de prindere in flagrant delict a unui barbat, in timp ce oferea 50 de euro unui politist din cadrul unui Post de Politie Rurala din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Iasi.

Mita ar fi fost oferita pentru ca politistul sa nu ii intocmeasca dosar penal pentru savarsirea infractiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice fara a poseda permis de conducere .

Potrivit IPJ Iasi, la data de 13 iunie, cu ocazia activitatilor desfasurate pentru respectarea regulilor de circulatie pe drumurile publice, politistul denuntator in cauza, a surprins in trafic un barbat care conducea un autoturism fara a poseda permis de conducere.

Acesta i-ar fi promis politistului 100 de euro, pentru a nu ii intocmi dosar penal pentru infractiunea constatata.

In urma denuntului formulat de politist, politistii din cadrul Serviciului Judetean Anticoruptie Iasi, sub coordonarea procurorului de caz, au organizat activitatea de prindere in flagrant delict, cel in cauza fiind depistat in momentul in care inmana politistului 50 de euro, la sediul Postului de Politie Rurala Rediu.
Acesta este cercetat sub aspectul savarsirii infractiunii de dare de mita, fapta prevazuta si pedepsita de art. 290 Cod penal.
     
Tag-uri: politie, refuz, mita, iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii