A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727664457.0381.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Un nou proiect din fonduri nerambursabile va fi implementat in municipiul Iasi
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
30-04-2013, ora 13:12

Un nou proiect din fonduri nerambursabile va fi implementat in municipiul Iasi

Articol de Madalina Irimia

Municipiul Iasi, prin Directia Dezvoltare si Proiecte Europene, este partener in proiectul „RE- Block – Model eficient si multiplicabil de sisteme inovative”, care va fi finantat prin intermediul programului URBACT II.

In luna martie 2013 a fost semnat contractul de finantare cu Uniunea Europeana – Secretariatul Comisiei Europene Programul URBACT II pentru Proiectul „RE-Block – Model eficient si multiplicabil de sisteme inovative”.

Perioada de implementare a proiectul este 1 februarie 2013 - 30 aprilie 2015.

Bugetul total al proiectului este de 699.970,00 EUR. Bugetul Municipiului Iasi in cadrul proiectului este de 60.050,00 EUR, din care contributie proprie 4.203,50 EUR (7%), buget de stat 7.806,50 EUR (13%), fonduri FEDR de 48.040,00 EUR (80%).

Partenerii proiectului sunt: Budapesta (Ungaria) – partenerul lider, Iasi (Romania), Malaga (Spania), Geselkirchen (Germania), Sodertalje (Suedia), Regiunea de Est a Macedoniei si Tracia (Grecia), Magdeburg (Germania), Universitatea din Roma Tor Vergata (Italia), Vilnius (Lituania), Salford (Anglia)

Obiectivul principal al acestui proiect este de a combate saracia prin intermediul imbunatatirii coeziunii sociale si a mediului urban in zone cu blocuri, proiect care va contribui in final la dezvoltarea durabila a acestora. Partenerii din cadrul acestui proiect au rolul de a dezvolta un model participativ inovator de comunitate bazat pe:

- initierea unui model de guvernare pe mai multe niveluri, cu implicarea tuturor grupurilor sociale in proiectarea si punerea in aplicare a proiectelor de dezvoltare urbana

- abordarea participativa, care sa permita locuitorilor din aceste zone sa actioneze responsabil si proactiv in ceea ce priveste regenerarea spatiilor urbane prin oferirea de consiliere si formare

- cooperarea dintre partile interesate private si publice: prin realizarea unei cooperari stranse intre partile interesate private si publice pentru incheierea de noi parteneriate.

Principala problema abordata de proiectul „RE-Block – Model eficient si multiplicabil de sisteme inovative” o reprezinta modul de reabilitare eficienta a cartierelor, pentru a le face mult mai atractive, imbunatatirea calitatii mediului inconjurator, cat si crearea unei abordari integrate personalizate pentru combaterea saraciei in randul cetatenilor.

Activitati prevazute a fi derulate in cadrul proiectului:

- Realizarea unui Grup de Suport Local la nivelul fiecarui partener

- Realizarea unui Studiu de baza privind zona identificata de catre fiecare dintre partnerii proiectului

- Vizita de teren realizata de catre expertul proiectului in fiecare dintre orasele partenere

- Realizarea unui Plan de Actiune Local care va contine planuri fezabile

- Comunicarea si diseminarea informatiilor si materialelor rezultate prin intermediul unui site dedicat proiectului.

Rezultatele asteptate prin intermediul proiectului RE-Block sunt urmatoarele:

- Pe termen scurt: evaluarea necesitatii dezvoltarii urbane durabile, prin metode inovative, pentru a face fata problemelor cele mai urgente de imbunatatire a regenerarii urbane.

- Pe termen mediu: cadre inovatoare pentru parteneriate public-privat, modele de jos in sus si de cooperare de tip participativ, indrumare / coaching-ul si de auto-guvernare, metode si tehnici de atragere de fonduri necesare regenerarii urbane.

- Pe termen lung: (pana la 10 de ani de la proiect): partenerii vor utiliza planurile intocmite si vor fi instruiti pentru cooperare activa publica / privata si de strangere de fonduri. Ei vor beneficia de noi fonduri pentru investitii de la Obiectivul 1 si de programe sociale, de coeziune si politici UE, dupa 2013, si sunt de asteptat sa acorde prioritate locuintelor sociale si de reinnoire urbana a zonelor defavorizate.

Foto: curierul-iasi.ro

     
Tag-uri: proiect, fonduri, Iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii