ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
07-11-2014, ora 12:55

Un nou front de lucru pe santierul din centrul Iasului

Articol de Cristian Amariei
Constructorul care se ocupa de operatiunile de reabilitare si modernizare a strazii Lapusneanu a deschis un nou front de lucru in zona corpului E al Universitatii Al.I. Cuza (fostul sediu Romtelecom).

Muncitorii au inceput deja treaba pe portiunea dintre capatul spre Piata Eminescu al strazii Lapusneanu si Anticariatul Grumazescu. Zona a fost imprejmuita cu garduri de protectie, lasandu-se libera o cale de acces pentru pietoni. santierul va continua spre Piata Unirii, prin decaparea asfaltului, incercandu-se ca efectuarea lucrarilor sa se realizeze cu un disconfort minim pentru trecatori. Operatiunile recente din zona Romtelecom vin dupa cele intreprinse deja in Bolta si cele de reamenajare a Parcului Mitocul Maicilor, lucrari ale caror termene de executie se incadreaza in graficul stabilit initial.

Pasajul Unirii, in reconstructie

Un alt punct important al proiectului de reabilitare si modernizare a zonei Lapusneanu – Piata Unirii il reprezinta renovarea pasajului pietonal subteran. Lucratorii au deschis frontul de lucru inca de saptamana trecuta, procedand la inchiderea caii de acces dinspre Piata Unirii si lasand functionale celelalte doua intrari, dinspre Palatul Braunstein si Libraria Junimea. Se lucreaza intens la decaparea peretilor si consolidarea zidurilor, lucrarile fiind si aici in graficul propus de constructor. Practic, vor fi refacute caile de acces si pavajul, pasajul urmand sa aiba un iluminat modern si grupuri sanitare renovate. De remarcat este faptul ca, in final, pasajul modernizat va oferi un acces facil pentru persoanele cu dizabilitati, prin montarea de lifturi la intrarile dinspre Piata Unirii si Libraria Junimea si a unei platforme elevatoare in zona caii de acces dinspre Palatul Braunstein.

Axa cultural – spirituala

Proiectul de modernizare a zonei Lapusneanu – Piata Unirii are o valoare de 13,6 milioane de lei, fiind o investitie deosebit de importanta in contextul in care priveste o zona centrala si istorica foarte circulata a Iasului. Prezenta in zona a numeroase obiective istorice si de arhitectura, dar si a unor hoteluri, cafenele si spatii de promenada cu un flux mare de turisti, a impus reabilitarea la standarde europene a acestor cai de acces. Practic, in urma finalizarii lucrarilor din zona, estimata a se petrece in vara anului viitor, Iasul va avea un traseu central – istoric complet reabilitat, incepand cu pietonalul stefan cel Mare si incheindu-se in Piata Eminescu, via Piata Unirii – str. Lapusneanu, o adevarata axa culturala si spirituala a orasului.

Sursa: curierul-iasi.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii