A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719815236.5874.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Un inventator din Iasi, premiat de britanici
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
02-11-2014, ora 08:42

Un inventator din Iasi, premiat de britanici

Articol de Madalina Irimia
Un profesor din Iasi are doua inventii recunoscute de acum pe plan international. El a realizat un nou procedeu de tratare a apei cu ceramica si a pus bazele unui nou sport, asemanator baschetului. La salonul de inventii din Marea Britanie, profesorul din Iasi a concurat cu peste 150 de specialisti din peste 20 de tari.
Profesorul Andrei Victor Sandu de la Universitatea Gheorghe Asachi din Iasi a reusit sa filtreze apa, cu ajutorul unor resturi de caramizi. Dupa 4 ani de cercetari, a demonstrat ca daca este tratata corespunzator, ceramica poate sa absoarba toate impuritatile. Este o modalitate mult mai ieftina de a purifica apa, recomandata, in special, producatorilor de filtre.

Un nou procedeu de tratare a apelor, ce poate fi aplicat atat la apele menajere si industriale uzate dar si pentru obtinerea unei ape potabile, practic inventia consta in utilizarea ca strat filtrant si schimbator de ioni a ceramicii”, a spus profesorul Andrei Victor Sandu- profesor al Universitatii Tehnice Gheorghe Asachi.

Nu este singura descoperire pe care profesorul din Iasi a prezentat-o specialistilor de la salonul de inventii din Marea Britanie. Juriul a fost impresionat si de un nou sport, inventat de roman, denumit twizball. Seamana cu baschetul doar ca punctul de inscriere se afla la mijlocul terenului. Ambele inventii au fost premiate.

Un mare premiu special intitulat Double Gold, deci practic aur dublu cum ar fi pentru inventia referitoare la un nou joc de antrenament similar cu baschetul si inca un premiu din partea unei fundatii academice din Polonia Eurobusiness Holler care ne-au acordat premiul lor diamant pentru inventia referitoare la tratarea apei”, a spus Andrei Victor Sandu, profesor al Universitatii Tehnice Gheorghe Asachi.

Reprezentantii universitatii la care preda profesorul sunt mandri de reusitele lui. Evenimentul British Invention Show a adunat la Londra inventatori din peste 20 de tari.

Sursa: digi24.ro
Foto: activenews.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii